Kosárlabda

2023.04.05. 09:31

Kupaálom lebeg a szemek előtt – győzni kell idehaza a Vasas ellen

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Az NKA Universitas hosszasan dédelgetett álma ugyan szertefoszlott Szekszárdon, nem sikerült a legjobb négy közé jutni, de az ötödik hely még elcsíphető. Ehhez először hazai terepen kellene legyűrni szerdán 18 órától a Vasas Akadémia csapatát.

Fájó, szürke napokon van túl mindkét baranyai női kosárlabdacsapat, de nem lehet homokba dugni a fejeket. Az NKA Universitas PEAC szurkolói érthető módon hangot adtak csalódottságuknak, hiszen a Szekszárd elleni párharc során egyetlen meccset sem sikerült megnyerni, sőt, a tolnai ütközeten komoly különbség volt a két együttes között. A folytatásban az 5–8. helyért lehet küzdeni, és mondani sem kell, senki nem akarja az ötödik pozíciónál lejjebb adni. 
A Vasasnak sok esélye nem volt a Sopron ellen, ráadásul az alapszakasz során a baranyai alakulatot sem bírta igazán megszorongatni, de vélhetően más intenzitással készülnek majd, bízva a meglepetés erejében. 
Wentzel Nóra, a PEAC kiválósága: – Sajnos nem sikerült megvalósítani a szezon előtt kitűzött célt, de megpróbálunk ezen felülemelkedni, és egy domináns mérkőzést játszani. Muszáj túllépni a Szekszárd elleni kudarcon és profin kezelni ezt a szituációt, hiszen az is nagyon fontos tényező, hogy jövőre a PEAC ismét szerepelhessen az Európa kupában. Első lépcső ehhez a Vasas legyőzése, akik egy kellemetlen ellenfél, kemény védekezéssel és tehetséges fiatalokkal. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de ha dominálni tudunk, és a játék minden szegmensében a saját akaratunkat érvényesítjük, akkor nem lehet probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában