Ökölvívás

2023.05.25. 12:54

Fiatalok szálltak ringbe Véménden

H. L.

Forrás: Shutterstock

Tizenöt sportegyesület képviseltette magát az egynapos Zsutipe-kupa ökölvívó-versenyen, amelyet a véméndi sportcsarnokban rendeztek meg. Baranyából szigetvári, mohácsi és pécsi (PVSK, Zsutipe SE) fiatalok léptek szorítóba, mert ez korosztályos bunyósoknak szervezett sportesemény volt serdülő, ifjúsági és junior öklözők részvételével, tíz éves kortól felfelé. Hozzávetőlegesen százhúsz fiatal mutatta meg a ringben az érdeklődőknek, hogy mit is tud ellenfelével szemben. Bemutató és edzőmeccseket is tartottak az eseményen.

– Hasznos volt a verseny, elősegítette azt, hogy minél több hátrányos helyzetű fiatalt tudjunk bevonni az ökölvívásba – nyilatkozta Dunai Zsolt, a Zsutipe SE edzője. – Sportegyesületünknek 20 igazolt öklözője van, remélhetőleg ezt a számot növelni tudjuk.

A Zsutipe SE Pécsett, a volt fehérhegyi általános iskolában tartja edzéseit, minden hétköznap gyakorolnak, a hétvégeken pedig versenyekre járnak. A fiatalokkal négy edző (Dunai Sándor, ifj. Dunai Sándor, Dunai Zsolt, Jóni József) foglalkozik. Véménden kihelyezett szakosztályt szeretne működtetni, ezért rendezték ott a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában