Cselgáncs

2023.05.31. 14:20

Francia olimpiai bajnokkal mozoghattak együtt a pécsi diákok

Emlékezetes napja volt a pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola tanulóinak, hiszen egy olimpiai bajnok látogatott hozzájuk, sőt, a francia Émilie Andéol nem csak előadást tartott nekik, de még egy közös edzést is tartott.

K. B.

Fotó: Laufer László

Valószínűleg még sokáig emlegetni fogják a pécsi Köztársaság Téri Általános Iskola nebulói 2023 május 31-ét. Az intézménybe érkezett ugyanis a riói olimpiai játékokon aranyat szerző Émilie Andéol, aki a tornateremben beállt közéjük, s bemutatta a sportág egy-két alap fogását.

A testnevelő csarnokban már az ifjak belépésekor érezni lehetett, mennyire izgatottak az eseménnyel kapcsolatban, s ez nem is lankadt a foglalkozás során. Egy rövid bemutatkozást követően aztán a diákok a tatamira léphettek, s támogatták ebben őket a hasonló korban lévő PVSK-s tehetségek is, akiket Kersics Antal, a Vasút cselgáncs szakosztályának szakmai vezetője hozott magával miután a szövetség felkérte őket arra, hogy a tatamit biztosítsák az eseményhez. A fiatal harcművészek feladata az volt, hogy ha valamilyen fogást, feladatot be kell mutatni a gyerekeknek, akkor azt igazi profik segítségével tehesse meg az olimpiai bajnok sportoló.

A foglalkozás végig francia nyelven zajlott, persze Kiss Ildikó tanárnő fordított, ha valamit nem értettek tanítványai, összességében azonban gördülékenyen megoldották az idegen nyelven kapott utasításokat.

A közös mozgást követően aztán egy bemutatót is tartott a vendé. Egyfelől saját élményeit osztotta meg a hallgatósággal, másrészt a párizsi ötkarikás játékokra is elkezdte feltüzelni a diákokat.

Az iskola igazgatójától, dr. Molnárné Szoldatics Katalintól azt is megtudtuk, hogy az esemény a pécsi Alliance Française-szel való együttműködés miatt jöhetett létre, hiszen a szervezettel napi kapcsolatban van az intézmény, amelyben emelt szintű francia nyelvoktatás zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában