Erősember

2023.07.04. 09:31

A Balaton vízében is bizonyított, új csúcs felállítására készül Makai

Megfelelt ismét a maga elé állított kihívásoknak a korábban cselgáncsban, kevert harcművészetekben, s pankrációban is kiváló eredményeket elérő Makai Re­nátó, akinek erre az évre van egy nagy terve. Meg akarja dönteni saját rekordját kőgolyó vállra emelésben.

Kvanduk Bence

Forrás: Prémium Media & Sport Managment

Remekelt július 1-jén Makai Renátó a Premium Strongman League 2. fordulójában, ami különleges helyszínen, s épp emiatt egy kis plusznehezítés mellett kellett a versenyzőknek teljesítenie. A Napfény Strandon ugyanis a Balaton vízében, illetve abból kijőve kellett teljesíteni a különböző óriási súllyal elvégzett feladatokat. 

Idén 8 induló volt a Premium Hungary versenyén, ami óriási csatát hozott az erős­emberek között. Makai Re­nátó egy versenyszámgyőzelemmel, s több jó eredménnyel érkezett meg az utolsó számhoz, ami az autófelhúzás volt. Az első 3 helyen álló sportoló mind pályázhatott az első helyre, amit végül a siklósi sportoló hódított el. 

Forrás: Prémium Media & Sport Managment

Nem ő volt az egyetlen baranyai versenyző azonban a mezőnyben, a harkányi Jakab Viktor a 6. helyezést érte el úgy, hogy neki is volt egy nyertes versenyszáma. Idén ő is meghívást kapott a PSL Hungary megmérettetéseire.

Makai Renátót több nemzetközi versenyre, például a Nemzetek Ligája tornára is meghívták Sárbogárdra. Ez egy csapatbajnokság, amelyen a magyar színekért versenyezhet július 15–16-án. A közelmúltban egyébként részt vett a CESA egy másik versenyén, a Crossover ob-n is, amely az erősember sportágak minden fajtáját egyesítve állítja kihívás elé a sportolókat. Többek között kamionhúzás, kőgolyópakolás, valamint körből kitolás és különböző dobószámok is voltak most. Ezen a 3. helyezést érte el a baranyai versenyző. Ebben a típusú megmérettetésben még az év elején egy 2. helyet is begyűjtött, s idei eredményeihez tartozik egy Mas-Wrestling (bothúzás) győzelem is.

Forrás: Prémium Media & Sport Managment

Azt már tavaly augusztusban jelezte nekünk a sportoló, amikor beállította a CESA egy korábbi rekordját – egy 207.1 kilogrammos kőgolyót rakott fel 122 centiméter magasságba –, hogy szeretné még beírni nevét a rekordok tartók közé. Erről a szándékáról pedig nem is tett le, betervezett egy rekordkísérletet erre az évre is. Ezúttal a kőgolyó vállra emelésében szeretne javítani a legjobbján, amivel aktuális csúcsot tart. Egy 180 kilogrammos golyót kell majd ehhez a vállára emelnie – ahogyan azt a szám neve is sugallja –, s ott megtartania a megfelelő ideig. 

Forrás: Prémium Media & Sport Managment

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában