Kosárlabda

2023.07.21. 13:08

A PEAC új szerzeménye megállíthatatlan volt Románia ellen

Móga Richárd

Fotó: KOVACS PETER

Magabiztos győzelmekkel hangolt a 2023-as Nyári Egyetemi Világjátékokra a Universiade válogatott, amelynek tagja az NKA Universitas PEAC új szerzeménye, Mérész Beatrix, valamint a közelmúltban távozó Wentzel Nóra is. 

Két alkalommal is megmérkőzött Románia legjobbjaival Magyar Bianka alakulata. Előbb 70–55-ös magyar győzelem született, mikor is Wentzel 5, Mérész pedig toronymagasan kiemelkedve 30 pontig jutott. Ráadásul a pécsi klub új igazolása csupán egy hármassal érte el ezt a magas számot. 

Majd jöhetett egy nappal később a második felvonás, ami mindkét gárdának az utolsó felkészülési összecsapását szolgáltatta: Mérész Beatrix és Wentzel Nóra találatai vezették fel magyar részről a találkozót, majd Mányoky Réka két triplája következett. Minden kísérletünkre érkezett román válasz, így az első negyedet kifejezetten szoros fej fej melletti küzdelem jellemezte. A második negyedben már határozottabban léptek fel a mieink, így tovább nőtt az előny (74–55). 

Mérész kilenc, Wentzel tizenöt egységig jutott. Válogatottunk szombaton kel útra az Universiade helyszínére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában