Labdarúgás

2023.07.25. 18:10

Egyben tartották a csapat magját, ez lehet az erősségük

Már a küszöbön van a labdarúgó NB III. rajtja, amelyre a tavaly 7. helyen végző PTE-PEAC is felkészült. Ráadásul július 30-án, 17.30-kor egy megyei rivális otthonában, a Mohácsnál tehet majd erről tanúbizonyságot.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Tavaly talán még magát is meglepte azzal a PEAC, hogy az utolsó fordulókban harcban volt a negyedik helyért, de a hetedik pozíció is kiemelkedőnek számít az újonctól. Idén nem tudni, az átvariált csoportstruktúra hogyan bolygatja meg az erőviszonyokat, de a pécsiek valószínűleg idén is a középmezőnyben csatáznak majd a pontokért, és a jobb helyekért. Az mindenképp a gárda hasznára válhat, hogy kicsi volt a mozgás a klubnál, s sikerei legfőbb letéteményeseinek nagy részét meg tudta tartani.

Takács tavalyi tapasztalatai meghatározóak lehetnek

A PTE-PEAC számára nagy fegyvertény lehet az idény során, hogy fél év után sikerült visszaszereznie Takács Martint, hiszen olyan tapasztalatokkal vérteződött fel Veszprémben a még mindig csak 24 éves labdarúgó, amelyekkel sokszor csak veteránok rendelkeznek. A veszprémiekkel csupán a bajnokság utolsó fordulójában nyerték el a bajnoki címet, méghozzá egy igazi döntőn, hiszen a végül második helyen végző Tatabánya volt a vendégük. Bartusz Dániel pedig a 90+6. percben egyenlített, s azzal vált biztossá a végső siker. Azonban itt nem ért még véget Takácsék története, hiszen az NB II.-es osztályzón is részt vehettek így, s a Nyíregyházát óriási harcra kényszerítették. A két találkozón mindössze egy találat esett végül, ami a Veszprém vesztét hozta. Ezeken a meccseken azonban pontosan megtanulhatta a középpályás, hogy ekkora teher alatt hogyan kell viselkednie egy csapat vezérének, ez pedig döntő lehet a pécsiek idénye során is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában