Kosárlabda

2023.07.18. 20:30

Hét évnyi pécsi kosárlabda után jöhet egy lengyel kaland

Lengyelországban, az Enea Gorzów női kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását Wentzel Nóra, aki az idény végén, hét év után bejelentette távozását. Az NKA Universitas PEAC korábbi közönségkedvence addig sem vesztegeti idejét, jelenleg is az Universiade-válogatottal készül a július 28-án rajtoló tornára.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Bombaként robbant a hír két hónapja, miszerint az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának egyik oszlopos tagja, Wentzel Nóra bejelentette távozását. A 22 esztendős játékos hét évnyi pécsi kosárlabdázás után köszönt el a szurkolóktól, tehát nem túlzás azt állítani, hogy ennél az együttesnél vált felnőtt nővé és profi játékossá.

A drukkereknek biztosan van legalább egy emlékezetes pillanatuk Wentzel Nórával kapcsolatosan. A mosolygós sportoló a pályán és azon kívül is képes volt segíteni csapatát, ráadásul olyan mutatókat tudhat az előző idényben is maga mögött, amire egyáltalán nem lehet panasz: a bajnoki alapszakaszban 22 mérkőzésén 26.4 perc alatt 10.5 pontot, 3.1 lepattanót és 2.1 gólpasszt, míg a rájátszás során hat alkalommal kapott lehetőséget, s 24.2 perc alatt 9.5 pontot, 2.5 lepattanót és 1.8 gólpasszt átlagolt. Továbbá az Európa Kupában tíz összecsapáson 29.5 perc alatt 11.8 pont, 3.1 lepattanó és 1.9 gólpassz volt a mérlege.

Nem véletlen, hogy a lengyel Enea Gorzów lecsapott a magyar játékosra, aki tehát élete első külföldi idényére készül.

– Pályafutásom során egy külföldi bajnokságban szerettem volna kipróbálni magam – nyilatkozta Wentzel Nóra a lengyel klub honlapján. – Egy jó klubot kerestem, mely Európa Kupában is játszik, illetve erős bajnoksággal rendelkezik, így esett a választásom a Gorzów csapatára. Új kihívásokat szerettem volna a fejlődésem érdekében, és azt hiszem, meg is találtam a számításaimat. A lengyel bajnokság igényes, és Gorzówban játszva azt gondolom, hogy megvan az esélyem a fejlődésre. Bátor kosárlabdázónak tartom magamat, szívesen vállaltam ezt a kihívást, hiszen az a célom, hogy napról napra jobb játékos legyek.

Mindenesetre Wentzel Nórának még addig is kötelessége van, ugyanis jelenleg is az Universiade-válogatottal készül a július 28-án rajtoló tornára, melyet Kínában rendeznek, Chengdu városában.

 

Szívükbe zárták

Az elmúlt esztendőkben gyakorlatilag elképzelhetetlen volt, hogy Wentzel nevét ne lássuk a PEAC keretében. Kulcsfontosságú játékosa lett a baranyai alakulatnak, aki képes volt nehéz periódusokban, nehéz meccseken hátára venni a csapatot. A mindig mosolygós kosárlabdázót a drukkerek is hamar a szívükbe zárták, így biztosak lehetünk abban, hogy nem feledik el egykönnyen.

– Emlékszem mikor 2016 augusztusában beléptem a TÁSI kapuján és nem fogom elfelejteni azt a mosolyt és pozitivitást amit ott kaptam – írta korábban közösségi felületén Wentzel Nóra. – Ez végig kísért az egész itt eltöltött évek alatt, s ezen dolgok miatt tudtam fejlődni, a nehezebb időszakokon átlendülni és felnőni! Köszönöm a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának és a PEAC-nak a szakmai munkát, a gondoskodást, a törődést és a bizalmat. Hálás vagyok a szakmai stábnak a sok külön munkáért, ami hozzájárult a fejlődésemhez. Köszönöm a szurkolók szeretetét, hogy végig a csapatunk mellett álltak. Habár most másfelé visz az élet Pécs nekem mindig is az otthonom marad! Hajrá PEAC, hajrá Pécs!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában