Kosárlabda

2023.07.31. 16:02

Legutóbb kikaptak, de mégis a negyeddöntőre készülnek

Móga Richárd

Forrás: wbasket.hu

Vereséggel zárta a csoportkört a magyar válogatott a 2023-as Universiade női kosárlabdatornáján, de már a találkozót megelőzően biztossá vált, hogy Japán és a magyar együttes is negyeddöntőbe jutott. 

Legutóbbi ellenfelünk korábban csúnyán átgázolt Argentínán (100–56), míg a mieink valamivel izgalmasabb meccset vívtak a dél-amerikai riválissal (63–49). Ennek fényében ázsiai vetélytársunk esélyesebbnek számított, de a nagyszünetig fej fej mellett haladt a két csapat. Egyedül a harmadik negyedben jutott el Japán húsz pontig, míg a válogatottunk akkor tizenhatot jegyzett, így hátrányból lehetett várni az utolsó felvonást. Tíz egység is volt a két gárda között, amit egyszer sikerült háromra lecsökkenteni, de végül ellenfelünk kettős győzelemmel megnyerte a csoportot (59–64). 

A parketten remekelt az NKA Universitas PEAC korábbi kedvence, Wentzel Nóra, valamint a klub új szerzeménye, Mérész Beatrix is. 

A magyar válogatott kedden magyar idő szerint 13 óra 30 perctől játszhat az elődöntőbe jutásért. A rivális a B-csoport győztese, Tajvan lesz majd. Csoportgyőztesként várhatják a mieink elleni megmérettetést, de valamivel rosszabb mutatókkal zártak, mint Japán, így bátor és pontos játékkal tovább lehet jutni.

A negyeddöntők párosítása

Augusztus 1., kedd

13:30 Finnország – Lengyelország
13:30 Japán – Csehország
13:30 Brazília – Kína
13:30 Magyarország – Tajvan

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában