Labdarúgás

2023.08.29. 16:00

Emlékeztek a PEAC-os öregfiúk

Horváth László

Fotó: Laufer László

Idén ünnepli megalakulásának 100. évfordulóját a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club, amely 1300 sportolóval 18 szakosztályt működtet. Ezek egyike, a labdarúgó alapítónak számít, a kezdetek óta fennáll. A PTE-PEAC-nak jelenleg három felnőtt futballcsapata van, az egyik újonc az NB III-ban, a másik legutóbb a megyei I-ben ötödik lett, a III. pedig megnyerte a felnőtt III. osztályt. Az elmúlt évek alatt több száz fiatallal sikerült megszerettetniük ezt a sportágat. Nagyot fejlődött az utánpótlás-nevelésük, jelenleg a 12 korosztályos együttesben csaknem 300 gyermek focizik. 

A labdarúgó-szakosztály lassan 35 éve augusztus utolsó hétvégéjén rendezi meg az öregfiúk találkozóját, a nagy hagyományokra visszatekintő rendezvényt ezúttal is megtartották, a színhely Pécsett a PMFC Stadion utcai sporttelepe volt. Itt a felállított sátor alatt találkoztak egymással az egykori játékosok, edzők és vezetők, aki a nagy hőség ellenére a fehér asztal mellett lelkesen elevenítették fel a régi emlékeket. 

A programot bajnoki és barátságos mérkőzések színesítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában