Futsal

2023.08.14. 09:30

Ez a nap is eljött: kezdődhet a várva várt élvonalbeli kaland

Elérkezett a várva várt nap, amiért a PTE-PEAC futsalcsapata hosszú éveken át dolgozott. Hétfőn este kezdetét veszi a 2023/24-es élvonalbeli bajnokság, ráadásul Élő Tibor legénysége a nyitányon a Nyíregyháza otthonában léphet majd parkettre 18.30-tól.

Móga Richárd

Forrás: EUSA Futsal

Fotó: Goran Kusec

Egy hosszú, eseménydús, de mégis történelmi sikert hozó szezont tudhat maga mögött a PTE-PEAC futsalcsapata. Élő Tibor legénysége bizonyította, hogy a kitartás és a sok munka meghozza gyümölcsét, ennek köszönhetően pedig a pécsi klub elkönyvelhette fennállása legnagyobb diadalát, és hétfőn este már az élvonalban is bemutatkozhat a Nyíregyháza vendégeként. 

Az együttes a közelmúltban Horvátországban, az Európai Egyetemek Futsal Bajnokságán tehette le névjegyét. A nívós tornát tizenharmadikként zárta a PTE-PEAC, de az eredmény másodlagos. Sokkal fontosabb, hogy a játékosok hasonló erősségű alakulatokkal is felvehették a versenyt, mint amilyenekkel majd a 2023/24-es pontvadászat során találkozhatnak. 

A nyitányon mind a tizenkét csapat parkettre lép az esti órákban. A szezont megelőzően a futsal szerelmeseinek egyik nagy kérdése, hogy ki lehet a címvédő Haladás ellenfele a bajnoki címért folyó csatában. Esetleg olyan brigád, aki még nem játszhatott bajnoki finálét, vagy folytatódik a Haladás és a Berettyóújfalu küzdelme. A másik nagy kérdés, hogy sikerül-e az újoncoknak megragadni az első osztályban, vagy csak átszállójegyet váltanak. A PTE-PEAC és a Maglód egy cipőben jár, ugyanis mindkét alakulat abszolút újoncnak számít az élvonalban. 

Ráadásul nem elég, hogy egy új kávéházban kell remekelnie a pécsi klubnak, még egy másik csarnokban is kell várni az ellenfeleket, hiszen a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok felújítása megkezdődött, így az őszi mérkőzéseket a Dr. Papp Gábor Sportcsarnokban fogja játszani az együttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában