Airsoft

2023.08.04. 12:01

Fegyvert ragadhatnak, ráadásul még nyerhetnek is vele

Móga Richárd

Forrás: Easypage Software Kft.

Fotó: Balogh Béla - ügyvezető

Hagyományteremtő céllal indítják útjára a különleges és innovatív rendezvényt a szigetvári Honvédelmi Sportközpontban, ahol a vendégek próbára tehetik magukat az I. Dinamikus Airsoft Lövészversenyen.

Az airsoft egy általában 6 mm átmérőjű műanyag lövedéket kilövő, „alacsony” energiájú, többféle működési móddal (rugó, gáz, elektromos) elérhető fegyver. Az airsoft játékban a fő irányzat egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.

– Az airsoft szó hallatán leginkább erre a szimulációs hobbi-sportra gondolhatnánk, de mi nem ebben a kontextusban beszélünk az airsoftról – fogalmazott Balogh Béla, a szigetvári HSK tanácsadója és foglalkozás vezetője. – Nálunk sokkal inkább a fegyverek vannak a fókuszban, amelyek legtöbbje kinézetben és súlyban teljesen megegyezik az éles változatéval. Nálunk a sportközpontban például Cz P-09-ek vannak, amik megszólalásig hasonlítanak az igazi, éles változathoz.

Mint kiderült, a lövészverseny ötlete onnan jött, hogy Balogh Béla többek között tagja a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetségnek (MDLSZ), ahol Steel Challenge szakágban versenyzik. A kisfia pedig idén két kategóriában is országos bajnok lett ebben a szakágban, légfegyveres lövészetben.

– Szombaton csaknem harminc indulóra számítunk, akik az ország több pontjáról érkeznek – vélekedett Balogh Béla. – Nevezni a verseny napján, augusztus 5-én, szombaton 10:15-ig lehet. Mindenkit szeretettel fogadunk, tízéves kortól nevezhet bárki, aki képes arra, hogy egy eligazítás után be tudja tartani az alap biztonsági szabályokat, Kezdőket, amatőröket várunk, akinek MDLSZ regisztrációs száma van, az nem is indulhat a versenyen.

Az esemény augusztus 5-én, szombaton lesz. A nevezés pedig ingyenes.

– 3 kategória: 14 év alatti, 18 év alatti, felnőtt.

– 3 épített pálya: ügyesség, gyorsaság, pontosság.

Kategóriánként az első helyezett kupát kap, a második és a harmadik emlékérmet + egyéb tárgynyeremények is átadásra kerülnek.

Jelentkezni lehet: Litkei Máté (+3630/324-75-04), Balogh Béla (+3620/771-00-45), vagy személyesen a Sportközpontban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában