Labdarúgás

2023.08.05. 19:03

Három baranyai együttes is sikerrel vette a MOL Magyar Kupa első körét – eredmények

Móga Richárd

Az időjárás sok helyen nem kedvezett, de a hétvégén útjára indult a második legrangosabb hazai sorozat, a MOL Magyar Kupa, ahol az első forduló szombati játéknapján öt baranyai labdarúgócsapat volt érdekelt.

Bizonyos szempontból a kupasorozat első két köre a legfontosabb, ugyanis csak az első két versenynapon garantálható, hogy Magyarország minden szeglete képviselteti magát a kiírásban. Igaz, a nógrádi, a borsodi és a szabolcsi megyeszékhely nem delegált csapatot az első két fordulóba, sőt Nógrád a folytatásban sem. Külön érdekesség, hogy a három kimaradó megyeszékhelyből kettő is a tíz legnagyobb magyar város között található: Miskolc és Nyíregyháza mellett Salgótarjánnak sincs csapata az amatőrmezőnyben.

Ami a baranyai együtteseket illeti: a Szentlőrinc, a Siklós és a PTE-PEAC idegenben, míg a Lovászhetény-Pécsvárad és az Ócsárd hazai környezetben tehette próbára magát. A Lovászhetény-Pécsvárad azonos osztálybéli ellenfelével szemben sokáig kiegyenlített küzdelmet folytatott, de az első játékrész hajrájában beköszöntött az új szerzemény, Kelemen Ferenc, akinek találata nagy lökést adott, ugyanis a fordulást követően még négyszer mattolt Varga László legénysége. Igaz, percekkel a lefújás előtt szépített a Murakeresztúr, de a továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben.

Lovászhetény-Pécsvárad–Deák-Gizmó Murakeresztúr SE 5–1 (1–0)

Pécsvárad. Vezette: Cservölgyi (Godina, Kolesánszky). Gólszerzők: Kelemen F. (45.), Szaniszló (56.), Kovács A. (57. – büntetőből), Zsigrai (71.), Szentes (80.), illetve Gyuranecz (88.).

Hasonlóképp alakult a Szentlőrinc vendégszereplése, igaz, Pichler Gábor alakulata egy alacsonyabb osztálybéli csapat otthonában lépett pályára. Sokáig tartotta magát a Marcali, de az idő haladtával kijött a két klub közötti különbség.

Marcali VFC–Szentlőrinc 1–5 (0–1)

Marcali. Vezette: Szommer (Álló, Kapéter). Gólszerzők: Laki-Molnár O. (46. – büntetőből), illetve Ulrich (44., 69.), Szabó D. (53. – öngól), Németh M. (78.), Major P. (88. – büntetőből).

Az Ócsárd nem bírt meglepetést okozni hazai terepen a Dunaföldvár ellen, de az NB III.-as tolnai brigád legjobb játékosaira támaszkodott, így nagy csoda kellett volna a hazai sikerhez. Mindenesetre a vármegyei II.-es alakulat szépen próbált helytállni, tehát összességében elégedett lehet fiaival Sütő László.

K. Ócsárd SE–FC Dunaföldvár 0–8 (0–2)

Ócsárd. Vezette: Sebestyén L. (Csákó, Szabó L.). Gólszerzők: Károly B. (28., 43. – első büntetőből), Keringer (49.), Ladányi P. (55.), Tóth Á. (59.), Tóth M. (60.), Bartha L. (60.), Rabi (83.).

A Siklós a Nagybajom otthonában próbált szerencsét Bíró Ferenc vezényletével. A házigazda szerzett vezetést, de a Szederkény korábbi spílere, Szabó Dániel Csaba hamar kiegyenlített. A második játékrészben ismét előnyhöz jutott a hazai együttes, és hiába tett meg mindent a folytatásban a Siklós, a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Sőt, a 75. percben Patkót kiállította a játékvezető, így gyakorlatilag minden remény elszállt.

Nagybajomi AC–Siklósi FC 2–1 (1–1)

Nagybajom. Vezette: Ákos D. (Horváth A., Szpesi). Gólszerzők: Márton A. (29.), Babai (62.), illetve Szabó D. (37.). Kiállítva: Patkó (75.).

Lőrinc Antal legénysége, a PTE-PEAC labdarúgócsapata az idei bajnokságban még nem nyert, így nem kellett a szomszédba menni motivációért. A bátaszéki vendégszereplés nem ígérkezett könnyűnek, de az osztálykülönbség miatt a pécsi csapat számított esélyesebbnek. A papírforma érvényesült, hiszen már a 10. percben vezetéshez jutott a PEAC, majd a véghajrához közeledve bebiztosította a győzelmet.

Bátaszék SE–PTE-PEAC 0–2 (0–1)

Bátaszék. Vezette: Tóth R. (Topálszki, Balogh B.). Gólszerzők: Hock (12. – büntetőből), Keresztes (78. – büntetőből).

A vasárnapi játéknapon még lehet izgulni, ugyanis 16.30-tól szomszédvári rangadót rendeznek, ugyanis jön a Bóly–Szekszárd mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában