Baranya sportja

2023.08.15. 09:25

Sokat remélünk tőlük (galéria)

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Általában, ha a vármegye sportéletére, sikereire gondolunk, akkor egyesületek nevei jutnak eszünkbe. Ott vannak az NB II.-es labdarúgócsapatok, a PMFC és a Kozármisleny, az évek óta az élvonalban szereplő férfikézilabda-gárda, az immár Carbonex-Komló, az élvonalba jutó Kozármisleny KA női alakulata, az OB I.-ben medencébe csobbanó PVSK-Mecsek Füszért pólóegyüttese, vagy éppen a történelmi szezonjára készülő Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia férfilegénysége.

Azonban ezeket a csapatokat nem a címer, a színek, a sportcsarnok, uszoda, stadion, vagy egyéb külsőségek teszik naggyá, hanem azok az emberek, akik magukra húzzák a felszerelést. Számos ikonikus alakot felidézhetnénk, aki innen indult vagy megfordult itt, s emlékezetes karriert futott, most viszont igyekszünk inkább azokat megmutatni, akik ebben az idényben, vagy a jövőben fel fogják hívni magukra a figyelmet, s büszkévé teszik az itt élőket. 
Tóth-Gábor Kristóf, a pécsiek gólgyárosa ugyan nem saját nevelés, de ha idén is eljut 14–15 gólig, már érdemes lesz levésni a nevét. Ugyanígy Horváth Péterét is, aki Siófokról érkezett, hogy idén a Kozármislenyt vezesse sikerekre. Persze ott van Vogel Simon is, aki nemrég testvére világbajnoki sikerét követően írt szívszorító üzenetet, de ebből erőt is meríthet, hogy a PVSK hajóját még előrébb tolja. 

Listánk persze nem teljes, hiszen egy-egy gárdából sem lehet egyetlen embert kiválasztani, akitől rengeteget várunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában