Futsal

2023.10.30. 12:10

A történelmi siker után Kecskeméten kellene maradandót alkotni

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC

Fotó: Bálint Kornélia

Nagy küzdelmek árán a PTE-PEAC futsalcsapata az előző körben megszerezte első élvonalbeli győzelmét, így Élő Tibor együttese újult erővel várhatja a hazai pontvadászat tizedik fordulóját, mikoris a középmezőnyben tanyázó Kecskemét ellen lehet maradandót alkotni, ráadásul idegenben. 

A történelmi siker ellenére is sereghajtó még a pécsi klub, igaz, a Magyar Futsal Akadémia csak jobb gólkülönbségének köszönhetően van előrébb. A pillanatnyi formát tekintve tehát az kijelenthető, hogy az idei kiírásban még nem volt ilyen jó állapotban a PTE-PEAC, így a motivációra ezúttal bizonyára nem kellett sok időt fordítani. Persze a Kecskemét elleni vendégszereplés nem ígérkezik sétagaloppnak, független attól, hogy a Bács-Kiskun vármegyei brigád az előző két bajnokiján összesen két pontot szerzett. Igaz, tíz ponttal már így is többet jegyzett, mint a baranyai alakulat. Plusz hazai pályán igencsak erős a Kecskemét idén, ugyanis eddigi öt meccséből hármat megnyert, egyet döntetlenre mentett és csupán egyszer maradt alul. 

Ezzel szemben a PTE-PEAC négy idegenbeli találkozóján még nem szerzett pontot, sőt, a 3–17-es gólarány is némi félelemre adhat okot. Mindenesetre most van mibe kapaszkodni, van miből erőt meríteni, tehát biztosak lehetünk abban, hogy nem feltett kézzel lép majd parkettre Élő Tibor legénysége hétfőn este 18.30-tól Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. 

Külön örömhír, hogy a Kecskemét futsalcsapata a legnépszerűbb videómegosztó oldalon élőben közvetíti az összecsapást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában