Kosárlabda

2023.10.20. 12:20

Most kell keményen ütni a vasat: Sopronba megy a Rátgéber-csapat

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

A Paks ellen meglett a történelmi sikert az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata számára az NB I.-ben, s most ott folytatná, ahogy akkor abbahagyta. Ráadásul jó esélyekkel is fut majd fel az újabb győzelemért a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia gárdája a pályára szombaton 18 órakor, hiszen a nyeretlen sereghajtó Sopron otthonába utazik.

Igaz, a soproniaknak nem is volt egyszerű sorsolása az idény első három mérkőzésén, hiszen a Kecskemét, a Szolnok és a Körmend adták eddig egymásnak a kilincset, úgyhogy Bors Miklós alakulata számára is most jön csak a második olyan mérkőzés, ahol komoly reményei lehetnek. Persze a magabiztosság, amit Benkéék meríthetnek az első sikerből, az tovább repítheti őket vendégségben is. A pozitív impulzust kell most egy újabb sikerre váltani.

Az állás (14 csapat): 1. Szombathely 3 győzelem/0 vereség, 2. Körmend 3/0, 3. Alba Fehérvár 3/0, 4. Szolnok 3/0... 11. NKA Universitas Pécs 1/2, 12. Kecskemét 1/2, 13. Paks 0/3, 14. Sopron 0/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában