Kosárlabda

2023.11.29. 19:49

Egy hónapja még harminckét pontot dobott a Dubrovnik a Pécsnek, most hatvanhatot – (GALÉRIA)

Győzelemmel zárta az Európa Kupa csoportkörét az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, azonban a második hely még nem biztos, hiszen a Bursa meglepheti még csütörtök este a hibátlan Venezia együttesét. Mindenesetre a legrosszabb forgatókönyv esetén is már biztos, hogy a baranyai klub ott lesz a legjobb harminckettő között.

Móga Richárd

Forrás: FIBA

Bizakodva várhatta idei utolsó csoportmeccsét az Európa Kupában az NKA Universitas Pécs, ugyanis legutóbb a Ragusa Dubrovnik elleni csatából gyakorlatilag edzőmérkőzés lett Horvátországban (32–78). Ráadásul akkor két viszonylag fitt együttes léphetett pályára, a szerdai összecsapáson viszont mindkét oldalon meglátszott a fáradtság, ami nem is csoda. A baranyai brigád ezzel a kupameccsel együtt az elmúlt tíz napban négyszer bizonyíthatott, a Dubrovnik pedig tizenegy nap alatt abszolválta ezt a számot.

Mindenesetre a házigazda bekezdett, a vendégcsapat pedig nem győzte tartani a lépést. Aztán jött a második felvonás, mikoris rengeteget hibázott Jovan Gorec alakulata, így nagy meglepetésre a még nyeretlen horvát csapat húsz pontot jegyzett. Annak fényében, hogy az előző párharcon az egész mérkőzésen harminckét egységig jutott a Dubrovnik, ez bizony óriási teljesítmény. Sőt, ha a végén nincs Weninger és Laczkó hármasa, akkor a negyedet is behúzza a csoport sereghajtója.

Ami késik, nem múlik: a harmadik etapot nagy csata után is elcsípte a Dubrovnik, sőt, a pontszegény utolsó felvonásban is jobbnak bizonyult,  de a végső pécsi siker így sem forgott igazán veszélyben.
Ezzel a győzelemmel az NKA Universitas Pécs fellépett a csoportjában a második helyre, ezt a pozíciót viszont csak akkor sikerül megőrizni, ha csütörtök este a hibátlan olasz listavezető Venezia hazai terepen érvényesíti a papírformát a Bursa ellen. Na de az izraeliek visszalépésével harmadikként is biztos már a Pécs továbbjutása.

NKA Universitas Pécs–Ragusa Dubrovnik 77–66 (25–12, 21–20, 20–21, 11–13)
Nő kosárlabda Európa Kupa, csoportmérkőzés, hatodik forduló. Pécs. Dubrovnik legjobb pontszerzői: CICIC 21/15, HAJDIN 19/9. Pécs pontszerzői: SMAILBEGOVIC 17/9, MÉRÉSZ 12/3, Rátkai 10, Laczkó 10/6, Weninger 8/6, Williams 6, Tadic 6/3, Kiss A. 6, Olawuyi 2.

Ez következik (12.03.): NKA Universitas Pécs–Vasas Akadémia (18.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában