Kosárlabda

2023.11.26. 20:00

Ilyen dobószázalékkal az ifik ellen is megszenvedtek volna

Nem talált fogást a Sopron együttesén az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata a magyar élvonalbeli bajnokság hatodik fordulójában, köszönhetően talán annak, hogy a címvédő házigazda sokkal fittebben várhatta a rangadót. Nincs idő a sebek nyalogatására, ugyanis szerdán már egy nagyon fontos mérkőzés következik a nemzetközi porondon.

Móga Richárd

Forrás: NKA Universitas Pécs

Fotó: Viktor REBAY

Az elmúlt időszakban az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata gyakorlatilag több időt töltött a buszban, mint a parketten, ráadásul a sorsolás sem volt túl kegyes, ugyanis a bajnokaspiráns Győr után egy nemzetközi kupameccs következett Velencében, ezúttal a címvédő elleni idegenbeli csata, szerdán pedig már ismét az Európa Kupában kellene bizonyítani a Dubrovnik ellen.

Ezzel szemben a Sopron ugyebár csak a hazai bajnokságban érdekelt idén, – nyáron bejelentette a klub, hogy egyetlen nemzetközi kupában sem indul – így sokkal fittebben várhatta az összecsapást a házigazda, már csak azért is, mert legutóbb 18-án volt érdekelt a Cegléd vendégeként.

Így tehát nem volt olyan meglepő, hogy élesebben kezdett a Sopron, de szerencsére az első negyedben összességében tartotta a tempót a vendégcsapat. A második felvonás sem volt tragikus a baranyai alakulat szempontjából, bár támadásban sokszor az ötlettelenség volt a jellemző, így a különbség tovább duzzadt. Ekkor azért már volt az embernek egy olyan érzése, hogy a házigazda annyit tesz bele a meccsbe, amennyi épp szükséges.

A harmadik etapban is inkább az történt, amit a Sopron szeretett volna, köszönhetően többek között a Pécs borzasztó dobószázalékának (29%). A végjátékban még próbált kozmetikázni az eredményen Jovan Gorec alakulata, de Brooks és Turner tarthatatlan volt. 

Sopron Basket–NKA Universitas Pécs 79–53 (23–17, 18–11, 20–10, 18–15)
Női kosárlabda NB I., hatodik forduló. Sopron. Vezette: Nagy V., Söjtöry, Rózsavölgyi. Pécs pontszerzői: TADIC 14/3, RÁTKAI 10, Mérész 9, Olawuyi 5, Williams 4, Smailbegovic 4, Simon Zs. 2, Laczkó S. 3/3,  Weninger 2.

Ez következik (11.29.): NKA Universitas Pécs–Ragusa Dubrovnik (18.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában