Rali

2023.11.20. 14:20

Hihetetlen: egy komlói csapat is indul a világ egyik leghosszabb amatőr raliversenyén

Móga Richárd

Forrás: https://www.budapestbamako.org/

Fotó: savescu

A legendás Dakar Rally egyetlen szellemi örököst hagyott maga után. A Budapest-Bamako a sivatagi rallyk lángját viszi tovább Afrikában. A rajt nem Párizs, hanem Budapest. A cél pedig mindig egy más nyugat afrikai főváros. A költségek elviselhetőbbek, a szabályok kötetlenebbek, de a kaland és a kihívás változatlan.

Ez a felejthetetlen kaland 2024-ben is folytatódik, ráadásul komlóiakkal a fedélzeten. Mindenesetre nem meglepő, hogy az útvonal nehéz és kihívásokkal teli lesz. A rally történetében harmadszor Guineába és Sierra Leonébe is ellátogatnak az indulók. 

A verseny, 4×4 túra és a túra kategóriában induló járművek szinte azonos útvonalon teljesítik majd a távot. A verseny és a 4×4 túra kategória versenyzőinek több lesz a földutas, nehéz szakasz, sokkal több kihívással, mint eddig valaha,  de az esti táborok célpontjai ugyanazok lesznek. Guineában és Sierra Leonében buja dzsungelekre, sőt, még pocsolyákra is lehet számítani.

Mint kiderült, egy komlói csapat (Szetele László, Mohácsi Krisztián, Balogh János, Szász Márton) is útra kel, és megpróbálja teljesíteni a világ egyik leghosszabb amatőr rallyját. A versenyről folyamatosan beszámolunk majd hírportálunkon.

START – BUDAPEST 2024. Január 26. és Február 16. (összesen 8276 km).

Forrás: https://www.budapestbamako.org/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában