Labdarúgás

2023.11.06. 18:10

Megtámadták a játékvezetőt, brutális büntetést kaptak

Móga Richárd

Fotó: Meder István

Két hete egy nagyon szomorú eset árnyékolta be az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei III.-as bajnokság aktuális fordulóját, hiszen mint azt korábban portálunkon is írtuk, a Báta–Dunaszekcső bajnoki félbeszakadt, ugyanis rátámadtak a játékvezetőre a hazaiak.

A Báta labdarúgócsapatának szimpatinzásai természetesen az együttes védelmére keltek, sőt, néhány helyi szerint nem is történt olyan dolog, amit a játékvezető állít, de az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatósága a legfrissebb közleményében kitért az érintettekre.

A fegyelmi határozatoknál sokaknak szemet szúrhat, hogy két spílert is eltiltottak 2025.07.01-ig. Így tehát Szava Jánost és Dinovics Richárdot sem láthatjuk mostanában labdarúgópályán. Sőt, egy másik bátai játékos, Kovácska Viktor is szögre akaszthatja egy ideig a stoplisát, hiszen november 22-ig nem játszhat, szóval legközelebb csak a 2024-es naptári évben bizonyíthat, ugyanis az őszi vármegyei III.-as pontvadászat a hétvégén véget ér.

Továbbá a színes lapok miatt húszezer forintos pénzbüntetést kapott az alakulat, valamint: „három hazai bajnoki mérkőzésen szövetségi ellenőr fogadása a sportszervezet költségére és 50.000,- Ft pénzbüntetés - a sportszervezet több labdarúgója is súlyosan sportszerűtlenül viselkedett a mérkőzés játékvezetőjével szemben, aminek következtében a mérkőzés félbeszakadt; a sportszervezet nem biztosította az előírt létszámú rendezői gárdát” – áll az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság közleményében.

Itt még nincs vége a történetnek, ugyanis lapunk úgy tudja, hogy minősített garázdaság miatt rendőrségi ügy lesz az esetből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában