TCR World Tour

2023.11.03. 12:03

Michelisz óriásit versenyzett az esőben

Kvanduk Bence

Forrás: Michelisz Norbert

Nem kezdődött tökéletesen a TCR World Tour első ausztrál hétvégéje a baranyai Michelisz Norbert számára, hiszen a nyolcadik helyet érte el a magyar idő szerint péntek reggeli időmérőn. A Sydneyben rendezett első, éjszakai futamon aztán a harmadik körben ütközött az egyik új Honda Civic-kel, és előbb a 15., majd egészen a 19. helyig visszacsúszott a mezőnyben. Gyorsan elkezdte azonban a felzárkózást, amit a 15. helyen a safety car érkezése szakított meg. 

Miközben a biztonsági autó mögött körözött a mezőny, leszakadt az ég, ami további bonyodalmakhoz vezetett. A hatodik körben ugyan elrajtoltak ismét a versenyzők, a második kanyarban rengetegen úsztak fel a vízen, és csúsztak ki a bukótérbe, ami miatt jött a piros zászló, s jó időre leállították a versenybírák a futamot.

Végül a biztonsági autó mögött jöhetett fel a pályára a leállítás előtti sorrendben a mezőny, s a 11. körben hajtott vissza a boxutcába a safety car. A magyar pilóta szempontjából ekkor már veszve látszott szinte minden, de Michelisz lenyűgöző kármentésbe kezdett, miközben még mindig verték fel a vizet a pályáról az autók. A nedves pályán remekül ment azonban a Hyundai magyar versenyzője, s gyorsan újabb kettőt előzött, majd Coxon is átverekedte magát. Itt pedig nem állt meg, és szedte újabb és újabb áldozatait. Már-már úgy tűnt, hogy a kilencedik helye fog célba érni, de még a célegyenesre fordulva előzött egyet, amivel visszaszerezte rajtpozícióját, s annyi pontot szerzett, amivel egálban van Ehrlacher-val. Így pedig a fordított rajtrácsos második futamon a második sorból indulhat majd.

A futam élmezőnye: 1. William Brown (ausztrál, Audi), 2. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai), 3. Ma Csing-hua (kínai, Lynk&Co), 4. Yann Ehrlacher (francia, Lynk&Co), 5. Rob Huff (brit, Audi)... 8. Michelisz Norbert (Hyundai).

Az összetett élmezőnye: 1. Micheli Norbert-Yann Ehrlacher 282, 2. Mikel Azcona 276, 3. Rob Huff 251.

A szombati program: 6.05 - 2. futam, 9.55 - 3. futam.

A hátralévő versenyek
November 10-12.: Bathurst (Ausztrália).
November 16-19.: Makaó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában