Futsal

2023.12.22. 09:30

A gólvágójától búcsúzik ellenfelük, de nem asszisztálnának a pécsiek a partihoz

Veszprémben, a liga egyik legerősebb együttesének otthonában zárhatja le eddigi legjelentősebb évét a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata. A küzdelmesnek ígérkező találkozó pénteken 18.30-kor kezdődik.

Móga Richárd

Fotó: Dodó Ferenc

A PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata péntek este a Veszprém otthonában zárhatja le eddigi legjelentősebb esztendejét. Hiába telt el tizenhét forduló a 2023/24-es pontvadászatból, talán még mindig vannak olyan szurkolók, akik nem hiszik el, hogy imádott együttesük a legmagasabb osztályban bizonyíthat.

A bátor, lelkes idénykezdet után ugyan következett egy kisebb hullámvölgy, de a naptári év végére sikerült bezsebelni néhány bravúrpontot, így a tizenkét csapatos bajnokság tizedik helyén tanyázik jelenleg Élő Tibor legénysége.

Papíron jóval könnyebb évzárást is eltudtak volna képzelni a baranyai drukkerek, de ha már így alakult, akkor nincs mese, menni kell előre. A Veszprém évek óta igencsak komoly játékerőt képvisel, idén pedig eddig úgy tűnik, hogy Fehér Zsolt alakulata lehet a címvédő Haladás első számú kihívója. Persze a felsőházi rájátszás még átírhatja a dolgokat, na meg addig még sok víz lefolyik még a Dunán, főleg azt látva, hogy ilyen sűrű az élbóly.

A két együttes szeptember végén mérkőzött meg egymással legutóbb, de akkor nem kellett a kilátogató szurkolóknak lerágni a körmüket, ugyanis már a második percben előnybe került a bajnokaspiráns, a félidő végére pedig már háromgólos hátrányba volt a házigazda. A fordulást követően Bálint Gergő viszonylag hamar szépített, de a végjátékban a Veszprém lezárta a párharcot (1–5).

Nem vitás tehát, hogy nagyon küzdelmes találkozóra számíthat a PTE-PEAC, az pedig külön motiválhatja majd a hazai csapatot, hogy a leggólerősebb játékosuk, a 20 gólos Everton Felipe utolsó meccsére készül, – családi okok miatt visszatér Brazíliába – , így társai biztosan kettőzött erővel hajtanak majd, hogy szép legyen a búcsú.

Forró Máté, a PTE-PEAC kiválósága: – Az elmúlt meccseken volt rá példa, hogy meg tudtuk mutatni, hogy igenis van helyünk az első osztályban. Úgy gondolom, hogy tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, a Veszprém már nagyon régóta az élvonalbeli felsőház tagja, rengeteg rutinnal rendelkeznek, nagyon sok jó játékosuk van. Utóbbi azonban ránk is igaz, csak el kell hinnünk, hogy van keresnivalónk és tudunk meglepetést okozni. Újoncként az ilyen meccsekből sokat lehet tanulni és építkezni, helyén kell kezelni a dolgokat, és a lehető legtöbbet megtenni a jó eredmény elérése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában