Kosárlabda

2023.12.28. 11:01

Hangolódnak a lányaink: egy pécsi játékos is meghívót kapott

Móga Richárd

Forrás: wbasket.hu

A két ünnep között, szerdától péntekig Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában rövid összetartáson vesz részt a februári soproni olimpiai selejtezőre készülő magyar válogatott. 

– A külföldön kosárlabdázók nem tudnak csatlakozni, de a Magyarországon szereplők, Cyesha Goree kivételével, mind rendelkezésre állnak – osztotta meg gondolatait Székely Norbert szövetségi kapitány. – A sérültek is ott lesznek velünk. Kányási Vera továbbra is a bokasérülésével bajlódik, míg Aho Nina injekciót kapott. Ők valószínűleg edzeni nem fognak, de a többiek rendben vannak. Nincs Európa-klasszis játékosunk, de sok jó képességű kosárlabdázónk van. Ha Európában akárhol járok, nagyon sokszor hangzik el velünk kapcsolatban, hogy a magyar válogatott két hasonló képességű csapatot is ki tud állítani. Értékes elismerése a merítési lehetőségeinknek. 

A decemberi összetartáson ott van az NKA Universitas női kosárlabdacsapatának kiválósága, Mérész Beatrix is, aki ugyan nyáron érkezett, de hamar bedobta magát a pécsi szurkolók szívébe. 

A magyar válogatott kerete: Aho Nina, Bach Boglárka, Boros Julcsi, Czukor Dalma, Dombai Réka, Dubei Debóra, Horváth Bernadett, Kányási Veronika, Lelik Réka, Mérész Beatrix, Miklós Melinda, Ruff-Nagy Dóra, Sitku Zsuzsanna, Szabó Fanni, Tóth Franka, Török Ági, Varga Alíz.

Forrás: wbasket.hu
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában