Kosárlabda

2024.01.18. 20:07

A szurkolókon nem múlt semmi: elhasaltak a történelmi bravúr kapujában – (GALÉRIA)

Reálisan nézve esélye sem volt a továbbjutásra az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának az Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, viszont pozitívum, hogy sikerült győzelemmel zárni az idei nemzetközi kupaszereplést.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Szép számú nézősereg szurkolt csütörtök este a Rátgéber Kosárlabda Akadémián azért, hogy a klub története során először bejusson az Európa Kupa negyeddöntőjébe. Azt lehetett tudni, hogy a török Kayseri nem adja majd könnyen magát, ráadásul a tizenegy pontos előny komoly önbizalmat adhatott a nagy utat megtévő riválisnak.

Egy hármassal kezdett a vendégcsapat, ami különösebben nem ijesztette meg a házigazdát, de aztán következett egy három és fél perces pécsi kosárcsend, ami már aggódalomra adott okot, főleg úgy, hogy közben a Kayseri megállíthatatlanul szórta a pontokat.

A második felvonás már jobban nézett ki, köszönhetően leginkább annak, hogy a védekezés kezdett összeállni, de támadásban is sikerült feljavulni, így döntetlennel vonulhattak nagyszünetre a felek, ezzel tehát minden kezdődhetett elölről.

A szusszanásnyi idő valamelyest megtörte a lendületet, több-kevesebb sikerrel hármasokkal próbálta tartani a lépést a Pécs, de Smailbegovic dudaszós távolija, na meg az utolsó negyed előtti pihenőben a PTE Brass Band együttese feltüzelte a drukkereket.

A továbbjutás persze nagyon messzinek tűnt, de Jovan Gorec alakulata győztesen szerette volna elhagyni a parkettet. Ezt végül nagy küzdelmek árán sikerült elérni, de kilenc ponttal jobbnak bizonyult a párharc során a Kayseri. Egy biztos: a drukkeren ezúttal sem múlt semmi.

Az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának tehát az idei kiírásban maradt hazai pontvadászat, ahol jelenleg harmadik helyen tanyázik a klub, továbbá márciusban rendezik majd meg a 2024-es Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőjét, ahol a baranyai együttes hazai terepen vívhatja ki a továbbjutást, méghozzá a Vasas Akadémia legjobbjai ellen.

NKA Universitas Pécs–Melikgazi Kayseri 72–70 (12–20, 17–9, 17–18, 26–23)
Női kosárlabda, Európa Kupa nyolcaddöntő visszavágó. Nemzeti Kosárlabda Akadémia. NKA Universitas Pécs pontszerzői: MÉRÉSZ 14, WENINGER 10/3, Smailbegovic 8/6, Williams P. 12, Tadic 12/3, WALLACE S. 14/9, Simon Zs. 2. Vezetőedző: Jovan Gorec. Kayseri legjobb pontszerzői: PETRONYTE 24, CUIC 17/3.

Ez következik (01.21.): TFSE-MTK–NKA Universitas Pécs (18.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában