Kosárlabda

2024.01.14. 19:55

Felejthető játékkal is magabiztos győzelmet arattak

Felejthető játékkal aratott magabiztos győzelmet az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata a tizenhetedik forduló zárómérkőzésén. Most pedig már gőzerővel lehet készülni a hétközi kupameccsre.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Nagyobb érdeklődés is övezte már az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapatának idei bajnokijait, de kétségtelen, hogy a Szigetszentmiklós elleni csata a fordulót megelőzően sem tűnt túl izgalmasnak, na meg mindenki fejében inkább már a csütörtökön esedékes Európa Kupa nyolcaddöntőjének visszavágója motoszkál.

Így tehát nem is csoda, hogy a pécsi klub már az első pillanattól kezdve begyújtotta a rakétákat, ugyanis szerette volna minél hamarabb lezárni a tizenhetedik kör zárómeccsét. Márpedig az első negyedet látva valóságos csoda lett volna, ha borul a papírforma: futószalagon jöttek az első hazai meccsét játszó Madison Williams (6) és Laczkó Sára (5) értékes pontjai, plusz az ellenfelet sikerült tizenkét egységnél megfékezni.

A második felvonás kicsit döcögősen indult, közel öt percet kellett várni az első baranyai kosárra, a pesti alakulat pedig négy hármassal behúzta az etapot, így három egységgel közelebb került vetélytársához.

A nagyszünetben vélhetően mindkét tréner kellőképp felrázta lányait, hiszen pontgazdag negyed következett, ráadásul el kell ismerni, hogy a Szigetszentmiklós kiválóan szerepelt. Persze ehhez kellett az is, hogy a Pécs időközönként kísérletezzen, de ez semmit nem von le a vendégcsapat érdemeiből.

Az utolsó negyedet tehát nem lehetett félvállról venni, de a hátralévő időben igazából nem kellett izgulni a végső győzelemért.

Mindenesetre az NKA Universitas Pécs vezetőedzője, Jovan Gorec nem lehet elégedett a dobószázalékkal (44%), a kétpontos- (52,2%) és a hárompontos százalékkal (31%) sem. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem ez volt a legszebben megnyert bajnoki, de az a legfontosabb, hogy sikerült megszerezni a pontokat, így lehet tartani a lépést a riválisokkal.

NKA Universitas Pécs–Szigetszentmiklós 94–61 (27–12, 13–16, 21–20, 33–13)
Női kosárlabda NB I., tizenhetedik forduló. Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Vezette: Farkas, Fodor, Szilágyi. NKA Universitas Pécs pontszerzői: WALLACE S. 23/15, WILLIAMS P. 15, MÉRÉSZ 10, Williams M. 6, Kiss A. 6, Laczkó 12/6, Tadic 7/3, Weninger 4, Smailbegovic 4, Rátkai 5/3, Halmágyi K. 2. BKG-Pirima Natura Szigetszentmiklós legjobb pontszerzői: TREHUB 17/3, BALTKOJIENE 15/3, Rozman 10/3.

A képlet egyszerű, de borzasztó nehéz


Nincs idő lábakat lógatni a továbbiakban sem, hiszen csütörtökön 18 órától már hazai terepen kell bizonyítani az Európa-kupa keretein belül, ugyanis elég komoly hátrányt kellene ledolgozni.
A motivációval vélhetően nem lesz probléma, hiszen a török Melikgazi Kayserin keresztül vezet az út a legjobb nyolc közé, ahová eddig még sosem jutott be a pécsi klub.
A képlet egyszerű, de borzasztó nehéz: minimum tizenkét ponttal kell győzni a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, így tehát minden eddiginél nagyobb szükség lesz a baranyai szurkolók buzdítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában