Magyar Parasport Napja

2024.01.26. 11:01

Konkoly Zsófia és Rasovszky Kristóf lett a Magyar Parasport Napjának nagykövete

Móga Richárd

Forrás: MW

Két úszó, a paralimpiai, világ- és Európa-bajnok Konkoly Zsófia, valamint a nyílt vízen olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-győztes Rasovszky Kristóf lesz a nagykövete az idei Magyar Parasport Napjának (MPN), melyre hagyományosan február 22-én kerül sor. A két nagykövet a paralimpiai, illetve olimpiai felkészülése mellett több fórumon népszerűsíti a Magyar Parasport Napját, illetve igyekszik minél több emberrel megismertetni a fogyatékossággal élők sportjának értékeit. A dátum választása szimbolikus: 1970. február 22-én alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja.

A Magyar Paralimpiai Bizottság egyébként minden évben megválasztja a Magyar Parasport Napjának nagykövetpárosát. Az elmúlt esztendőben Krajnyák Zsuzsanna, tizenkétszeres paralimpiai érmes kerekesszékes vívó, valamint Szatmári András, olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó vállalta el a szervezet felkérését, de Ekler Luca, Dr. Baji Balázs, Póta Georgina, Szvitacs Alexa, Gurisatti Gréta, Gurisatti Gyula, Drávucz Rita és kislánya, Flóra, Suba Róbert, Varga Katalin Eszter és Benedek Dalma is volt már nagykövet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában