Diákolimpia

2024.01.29. 18:10

Megszórták ellenfelüket, ráadásul az All-Star csapatba is helyet kaptak a pécsiek

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A lányoknál két, a fiúknál pedig egy pécsi iskola szerzett érmet a hétvégén a Kosárlabda Diákolimpia V-VI. korcsoport „A” kategóriájának országos döntőjén, Pécsen.

Fergeteges hangulatban, szép számú nézősereg előtt léphetett parkettre a nyolc férfi, valamint a nyolc női alakulat az előzetesen is izgalmasnak ígérkező fináléban. A hölgyeknél egy városi derbivel indult a csoportküzdelem, ahol a Cserepka jobbnak bizonyult (71–49), de a hátralévő mérkőzéseit mindkét baranyai brigád sikerrel vette a csoportmeccsek során.

A keresztjátékban a PTE Gyakorló valósággal átgázolt miskolci ellenfelén (38–63), a Cserepka pedig gyakorlatilag egy előrehozott döntőben felülkerekedett fővárosi riválisán (87–79), így ugyancsak egy városi derbivel zárult a magas színvonalú esemény. A Cserepka ezúttal is félelmetes tempót diktált, így Vald Benjamin és Eördögh Edit tanítványai kapták meg a jól megérdemelt aranyérmet. Ráadásul külön öröm, hogy az „All-Star” csapatba a pécsiek közül bekerült Bercsi Luca, Pukovics Dorka és Gréts Dalma is. Továbbá Vald Benjamint választották meg a legjobb felkészítőnek.

A fiúknál a Cserepka másodikként, a PTE Gyakorló pedig harmadikként zárt a csoportjában. Előbbi a Kecskemét ellen játszhatott a döntőbe jutásért, de a Bács-Kiskun vármegyei csapat számára ezúttal jobban kijött a lépés (85–61), utóbbi pedig bedarálta Törökbálintról érkező vetélytársát az 5-8. helyért folyó harcban (86–68).

A helyosztókon mindkét pécsi iskola győzelmet aratott: a PTE Gyakorló a Zalaegerszeget múlta felül (73–52), így ötödikként végzett, a Cserepka pedig a Szolnokot gyűrte le (62–95), így sikerült begyűjteni a bronzérmet. A sokakat vonzó torna végül a Debrecen Kecskemét elleni diadalával ért véget (78–59). Érdemes kiemelni, hogy az „All-Star” csapatba a baranyaiak közül Bor Gábor és Mezőfi Márk került be pazar teljesítményének köszönhetően.

Dobogósok a lányoknál: 1. Cserepka Iskola (Pécs), 2. PTE Gyakorló (Pécs), 3. Csík Ferenc Ált. Isk. és Gimn. (Budapest).
Dobogósok a fiúknál: 1. Debreceni egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimn. és Kollégiuma (Debrecen), 2. Kecskeméti Bolyai János Gimnázium (Kecskemét), 3. Cserepka Iskola (Pécs).

Cserepka Iskola – első hely. Fotó: Löffler Péter
PTE Gyakorló
Fotó: Löffler Péter
Cserepka Iskola – harmadik hely.
Fotó: Löffler Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában