Kosárlabda

2024.01.27. 09:30

Parázs hangulatúnak ígérkező szomszédvári rangadótól lesz hangos az Akadémia

Parázs hangulatúnak ígérkezik az élvonalbeli bajnokság tizenkettedik fordulójának csúcsmérkőzése, mikoris az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata hazai környezetben látja vendégül a jó erőkből álló TARR KSC Szekszárd együttesét szombaton 18 órától.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Egy végletekig kiélezett, de győztes bajnokival hangolt a várva várt szomszédvári rangadóra az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, így a hangulatra nem lehet panasz a klub háza táján. Már csak hat összecsapás van hátra a 2023/24-es alapszakaszból, így már gyakorlatilag minden mérkőzés kiemelt fontossággal bír. Pláne a szombati, hiszen a Szekszárd hasonló játékerőt képvisel, tehát könnyen lehet, hogy a nüanszok döntenek majd a végső helyezésről a pontvadászat végén.

Az egymás elleni ütközeteket tekintve jobb előjelekkel várhatja a csatát a tolnai klub, ugyanis az elmúlt négy találkozót egyaránt behúzta. Ráadásul ebből egyet a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, így van miért visszavágni.

Mindkét fél küszködik nehézségekkel, de a két együttest ismerve abban biztosak lehetünk, hogy a színvonalra nem lesz panasz. A drukkerek pedig még felejthetetlenebbé tehetik ezt a parázs hangulatúnak ígérkező rangadót.

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Egy nagyon kemény mérkőzés vár ránk szombaton, amit mindenféleképpen szeretnénk megnyerni, ez az összecsapás nagyon fontos az alapszakasz helyezés szempontjából is. Arra számítunk, hogy nagyon nagy nyomást fog ránk helyezni a Szekszárd elsősorban védekezésben, és lényeges lesz az, hogy ezzel szemben mennyire tudunk magabiztosak maradni. Fegyelmezettnek kell lennünk és a saját játékunkat kell játszani a saját ritmusunkban, és koncentrálnunk kell végig. Mindkét csapatnak vannak problémái, nehézségei, de biztos vagyok benne, hogy mind az ellenfelünk, mind mi százötven százalékkal fogunk küzdeni a mérkőzésen. A Szekszárd által ránk helyezett nyomást fejben és fizikálisan is kezelnünk kell. Bízom benne, hogy nagyon sok pécsi kilátogat szombaton az Akadémiára, és egy jó hangulatú összecsapáson a nézőink és szurkolóink támogatásával hazai pályán le tudjuk majd győzni a Szekszárd csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában