Labdarúgás

2024.01.25. 20:30

Robbant a bomba az átigazolási piacon: gólérzékeny támadót igazoltak

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A téli átigazolási időszakban a bombaigazolások általában elmaradnak, de ezúttal igencsak nagyot robbantott a labdarúgó NB III. egyik újonca, a Mohács, ugyanis egy sokak által jól ismert játékost sikerült leigazolni Károly Bálint személyében.

Nem nagyon van olyan szurkoló Baranyában, aki ne találkozott volna Károly Bálint nevével az elmúlt esztendőkben. A harmincegy éves spíler a 2023/24-es szezont az ugyancsak harmadosztályban vitézkedő Duanföldvár együttesében kezdte meg, ráadásul tizenkilenc mérkőzésen (négy Magyar Kupa mérkőzés, tizenöt bajnoki) összesen öt gólt szerzett. A Zalaegerszeg egyesületében nevelkedett, de megfordult a Videoton, a Puskás Akadémia, a Békéscsaba, a Sopron, a PMFC, a Tiszakécske, a Kecskemét, valamint a Kozármisleny alakulatában is.

Két alkalommal is gólkirály volt az NB III.-ban (2016/17 – PMFC, 2020/21 – Kecskemét), de gólpasszaival és mezőnymunkájával is segítette aktuális csapatát.

A Mohács labdarúgócsapata jelenleg a harmadosztály tizenegyedik helyén tanyázik (16 csapat), köszönhetően öt győzelmének és két döntetlenjének. Persze a bennmaradásért még sokat kell küzdeni, ugyanis még a sereghajtó is csak négy egységnyire van. A Mohács március 3-án, Dunaföldváron folytatja a pontvadászatot, de addig még hat hazai (PMFC U19, Bátaszék, Paks II., NK Vardarac, Baja, Nagybajom) és egy szegedi mérkőzzéssel tesztelhet Péter József legénysége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában