Labdarúgás

2024.01.13. 16:51

Új támadótrióval kezdett a PMFC az év első meccsén (galéria)

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Sokan voltak kíváncsiak arra, hogy a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata mire képes az év első felkészülési mérkőzésén három héttel a tavaszi rajtot megelőzően. Ugyanakkor arra is, hogy vannak-e új arcok a gárdában, s azok milyen színt hoznak a játékba. Rögtön a kezdőben ott volt a HNK Vukovar ellen három új támadó: Sianovic Sinan, Kántor Kevin és Soós Attila. 

Előbbit jól ismerhetik a baranyai futballrajongók, hiszen mohácsi születésű, volt már a PMFC játékosa, majd Szombathelyen, az MKT-nál, Kozármislenyben, Nyíregyházán, Békéscsabán, egy fél évig 2021-ben Szentlőrincen és 2022-ben Kazincbarcikán is megfordult, majd külföldre szerződött a horvát Bijelo Brdohoz, ahonnan a montenegrói OFK Petrovachoz igazolt, ahol már nem tartanak igényt a szolgálataira. Egy 26 éves játékostól ez egy elég szép gyűjtemény csapatnevekből.

Soós a SZAC Budapestből igazolt Ausztriába 2019-ben, azóta ott szerepelt a Kopfing, a Schweinbach, ATSV Schärding együtteseiben, valamint a német Schaldingban is feltűnt a mértékadó transfermarkt.de adatai szerint.

Kántor ezúttal középcsatárként tűnt fel a mérkőzésen, s több jó megoldással is felhívta magára a figyelmet, ugyanakkor a helyszínen szurkolók halhatóan a sérülés miatt nem játszó Tóth-Gábornak könyvelték el ezeket, mert az ő mezében volt pályán. Ő Kaposvárról inulva Svájcban légióskodott eddig, az AC TAverne, a Collina d'Oro és a Malcantone Agno együtteseiben.

Hármójuknak most az a dolga, hogy meggyőzzék a stábot, hogy érdemes lesz velük számolni a tavasz során is. Az első félidőben egyébként sikerült is megkeverniük többször a vendég védelmet, de az utolsó passzok, illetve a lövések nem voltak tökéletesek.

A pécsi fiatalok mellett a fordulás után még egy próbázó feltűnt a pécsi együttesben. Békéscsabáról érkezve Máris Dominik igyekezett a jobb szélen bejátszani magát a PMFC-be. Jó úton is haladhat, hiszen az ő beadását követően jött az a kezezés, amely miatt büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Szabó Máté értékesítette, magabiztosan lőtt a kapu közepébe.

A folytatásban egyre több fiatal volt a pályán a pécsi gárdában, s a 90. percben a vendégek már fordítani tudtak, de a második 45 perc egyébként is inkább a sortcserélő horvátokról szólt. Hol a játékvezető lökdösésével hívták fel magukra a figyelmet, hol egy jó megoldással. Náluk úgy tűnt, inkább arra az időszakra cserélték be a jobbakat, amikor a Pécsnél már inkább a tartalékok voltak a pályán.

PMFC–HNK Vukovar 1991 1–2 (0–0)
Labdarúgó felkészülési mérkőzés. Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 100 néző.
PMFC 1. félidő: Helesfay – Terbe, Takács, Szeles, Majnovics – Bachesz, Hudák – Soós, Gera, Sinanovic – Kántor. 
PMFC 2. félidő: Varasdi – Varga, Takács (Kaszás, 65.), Hudák (Nagy O., 65.), Tóth G. (Gulyás, 65.) – Harsányi, Bukovics (Morvai, 65.) – Máris, Szabó, Vas – Soós (Ócsai, 65.). Edző: Németh Zsolt.
Gsz.: Szabó (52. – 11-esből), illetve Tabinas (70.), Mustedanagic (90.)

– Sérülés miatt több hiányzónk volt, ellenben örömteli, hogy sok sajátnevelésű fiatalunknak tudtunk játékpercet biztosítani. Az edzőmérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket. Reményeink szerint hiányzóink mihamarabb visszatérnek, miként nagyon várjuk vissza Kulcsár Árpád vezetőedzőnket, akinek a csapat és a stáb nevében mielőbbi jobbulást kívánunk – nyilatkozta az előkészületi találkozót követően Németh Zsolt, asszisztens edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában