Kosárlabda

2024.02.14. 14:20

Bámulatos: olasz, lengyel, román és szlovák ellenfelüket is legyűrték a pécsiek

Móga Richárd

Forrás: Rátgéber Akadémia

Hibátlanul menetelt, aranyérmet szerzett és több egyéni díjat is begyűjtött a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs U16-os csapata a Basketgirls X MEL-sorozat szlovákiai tornáján.

A pécsi klub olasz, lengyel, román és a házigazda szlovák együttessel mérte össze tudását, ráadásul a vezetőedző, Meszler Balázs szerint a játék több elemében is szintet lépet a baranyai brigád.

– Fontos volt számunkra ez a torna, mert sok játékelemben voltak hiányosságaink, amelyekkel most tudtunk foglalkozni – nyilatkozta a tréner a klub hivatalos oldalának. – Mindegyik mérkőzésünkön akkor tudtunk igazán dominálni, amikor csak a saját játékunkra koncentráltunk, így megvolt a kellő agresszivitásunk és sebességünk ahhoz, hogy rövid idő alatt lezárjuk a mérkőzéseket. Ha ki akarok emelni elemeket, melyekben előrébb léptünk, akkor az a mélységi játékunk és a labda nélküli mozgásaink.

Az akadémián kiemelten fontosnak tartják, hogy a növendékek a nemzetközi mezőnyben is felmérhessék, hol tartanak, illetve tapasztalatot szerezzenek a különböző kosárlabda-kultúrák megismerésével. Ezúttal is rengeteg olyan eseménnyel, élménnyel, szakmai résszel találkozhattak a játékosok a parketten, amely eltér a hazai bajnokságban tapasztaltaktól és ugyanakkor rengeteg fejlődési lehetőséget nyújt.

– Nagyon sok inger és információ jut el egy ilyen tornán a játékosokhoz, hiszen minden csapat hoz egy sajátos játékstílust, olyan védekezést, amivel eddig még nem találkoztál, olyan játékvezetői felfogást, ami eltér a hazaitól – osztotta meg gondolatait Meszler. – Ki kell használni ezeket az ingereket és tovább kell vinni a munkába. Örülök a tornagyőzelemnek, de sokkal jobban a tudatosabb kosárlabdának és annak, hogy rá tudtuk erőltetni az ellenfeleinkre a mi ritmusunkat.

Az NKA Pécs eredményei: Bologna Basketball Sisters (ITA)–NKA Pécs 60–75, NKA Pécs–Zaglebie Sosnowiec (POL) 81–55, ACS Smart Basketbal Cluj-Napoca (ROU)–NKA Pécs 0–20 (44–17-es pécsi vezetésnél az ellenfél edzőjének kiállítása miatt a román csapat levonult a pályáról, így félbeszakadt a meccs), NKA Pécs–ASK Slávia Trnava (SVK) 93–55.

Továbbá a torna All Star-csapatába választották Ikládi Annát, a pécsi együttes legjobbja Puskás Lili volt, míg a torna MVP-je Babovics Anja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában