Tájfutás

2024.02.06. 12:13

Bátorságból is jelesre vizsgáztak a nyolc-tíz-tizenkét éves gyerekek

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Anna-fürdőn edzőtáborozott a tavaszi versenyekre készülve a PVSK tájfutó szakosztálya több mint ötven fővel. Ennek a folyamatnak lesz majd része a hétvégi Mecsek-átfutás is.

– Ez valóban kiváló alkalom volt arra, hogy felkészüljünk a tavaszra, de valójában ez egy január óta tartó folyamat része – fogalmazott Vonyó Péter, a szakosztály szakmai vezetője a klub értékelőjében. – Sok speciális feladatot tudtunk itt gyakorolni, például az éjszakai körülményekhez történő alkalmazkodást, vagy a páros futást, amelyben két különböző ívű körön egyszerre indul a két versenyző, azt mérjük, melyik pályát érdemes választani. Tőlünk 50-en vettek részt, de szombaton csatlakoztak hozzánk a kalocsai, és a kecskeméti tájfutók, így közel hetvenen lettünk. Még egy nagyon fontos hozadéka volt ennek az edzőtábornak, az, hogy a szeptemberben hozzánk csatlakozottak is velünk voltak. Nyolc-tíz-tizenkét éves gyerekekről van szó, akik bátorságból is jelesre vizsgáztak, mert ebben a korban elszakadni a szülői háztól, nem egyszerű feladat. Ez egyben edzőink, Berze Rita, Kersity András, Topán Gábor szervező képességét is dicséri, akik az egész tábor alatt kiváló munkát végeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában