Kézilabda

2024.02.03. 21:31

Épp ilyen kezdésben reménykedtek a komlói drukkerek

Kvanduk Bence

Fotó: Péter Szabó Zoltán

Nem kezdődött jól a tavasz a Carbonex-Komló férfikézilabda-csapata számára, hiszen a NEKA az NB I. 14. fordulójában az első percekben magához ragadta a kezdeményezést, s a 12. percben már két góllal ment. Ugyan egalizálni sikerült ezt követően, de a szünet előtti Jerkovic találat arra volt elég, hogy hárommal vezessenek csak a vendégek.

A fordulást követően aztán a Bányász akaratereje mindent felülmúlt, s óriásit küzdve fordított sorsán. Nem egész hat perc kellett, hogy újra egálban legyenek a felek, de hiába kérd időt a vendégek mestere, nem fékezhette meg Urbánék lendületét, akik pillanatokkal később már 20–17-nél örülhettek Szöllősi találatának. A folytatásban kérdést sem hagytak Menyhárték, a hajrára fordulva hattal mentek, markukban volt a siker, amit nem is engedtek ki a kezükből. Végül négyre tudta ugyan faragni a balatonboglári együttes a különbséget, de így is minden vágya teljesült a nyitányon a hazai gárdának a két pont magabiztos begyűjtésével.

CARBONEX-KOMLÓ–HSA NEKA 28–24 (11–14)
Férfi kézilabda NB I., 14. forduló. Komló, 1000 néző. V: Sándor Gy., Szabó B. 
KOMLÓ: MERKOVSZKI – URBÁN 6, Bogdanic 2, MELNYICSUK 6 (1), Rotim 4, Jerkovic 3, MENYHÁRT 3. Csere: GRANIC (kapus), VEKIC, Váczi 1 (1), Szöllősi O. 2, Ács P. 1, Bodnár B., Varga Sz. Edző: Marosán György
NEKA: DEMÉNYI – Kovács T. 2, MOLNÁR R. 5, Dely 1, Tárnoki 2, Gál, Sztraka 3. Csere: Mikler K. (kapus), Krakovszki Zs. 3 (1), Nagy Á., KARAI 3, Tóth L. 1, Ludmán, SZÜCS B. 4. Edző: Sótonyi László
Kiállítások: 14, ill. 12 perc. 
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában