Kosárlabda

2024.02.02. 14:02

Rettentően nehéz helyzetben készülnek a rangadóra

Borzasztó nehéz helyzetben találta magát az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata miután múlt hétvégén elvesztette a Debrecen elleni összecsapást. Mindössze egy győzelemre van a sereghajtótól, és a hét közepén vezetőedzője is távozott. Szombaton 19 órától a Zalaegerszeg ellen kell enyhíteni a nyomáson.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Másfél héttel ezelőtt az NKA Universitas Pécs megmutatta, hogy képes legyőzni a Zalaegerszeget, hiszen a Magyar Kupában épp mostani vendégénél jutott be a négybe. Azóta azonban komoly változások történtek az egyesület életében, amely egy ilyen fontos bajnoki előtt aggodalomra adhat okot a szurkolók körében. Goran Tadic vezetőedző döntött úgy, hogy nem akarja befejezni az együttessel a szezont, s így ezen a találkozón Csirke Ferenc vezeti majd csatába Durmóékat. Habár a beugró tréner is az egyesületnél tevékenykedett, az első kerettel nem dolgozott még együtt, így ez is egy komoly nehezítő faktor.

Persze ott van az is, hogy a ZTE most vissza akar vágni a kupavereségért, valamint, hogy a Körmend ellen elvesztett találkozó után már nagyon vágyik arra, hogy ismét a győztes oldalon álljon. Mindezt azért is, mert egy három botlásból álló szériára tenne egy siker pontot.

Az NKA vállán is fokozatosan nő a nyomás az utóbbi időben, hiszen már csak egyetlen győzelemmel előzik meg Kovács Péterék a három utolsó helyezettet. Igaz, valószínűleg a Honvéddal és az Oroszlánnyal szemben vereség esetén is megmaradna ez az előny, hiszen előbbi a Szolnokkal, utóbbi a Szombathellyel meccsel, de egy győzelemmel viszon nagyot léphetnének előre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában