Kosárlabda

2024.02.03. 21:20

Szemernyi esélyt sem adott az NKA Universitas Pécs a Zalaegerszegnek (galéria)

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Remekül kezdett az NKA Universitas Pécs a Zalaegerszeg ellen az NB I. 19. fordulójában. Másfél perc kellett, hogy Kovács Péterék átvegyék a vezetést, s onnantól kezdve ki sem engedték a kezükből azt. Kiválóan járt kézről kézre a labda, majdnem mindig megtaláltál azt az extra passzt, ami ahhoz kellet, hogy tiszta dobóhelyzetből próbálkozzanak. Ezt jól példázza az is, hogy az első tíz percben kevesebb eladott labdával közel dupla annyi asszisztot osztottak ki a Nemzeti Kosárlabda Akadémia játékosai, mint ellenfelük. Így pedig jó aránnyal hullt a gyűrűbe a labda. Három pont híján 30-at szórtak ebben az időben Durmóék, amire nem igazán volt válasza az alárendelt szerepben játszó egerszegieknek.

Az első kis pihenőt követően rendezték soraikat a vendégek, amivel ugyan támadásban nem tudták lelassítani a hazai csapatot, de pontszerzésben tartották az iramot.

A nagyszünetben már tizenhat pontos előnyben volt a Csirke Ferenc vezette NKA, s ebből a folytatásban sem igen adott le, még ha a dobószázalékok ebben az időszakban kissé vissza is estek. Ha a triplákkal is meg tudta volna közelíteni az 50 százalékot az akadémia, akkor ez egy kiütéses győzelem lett volna, de a 12 pontos siker miatt sincs oka csalódottnak lennie Kerpel-Froniuséknak.

NKA Universitas Pécs–Zalaegerszeg 93–81 (27–14, 27–24, 22–26, 17–17)
Férfi kosárlabda NB I., 19. forduló.
NKA Universitas Pécs: Nikolic 12/3, KOVÁCS P. 11/6, MANJGAFIC 27/9, Scherer 3/3, DURMO 14. Csere: Kerpel-Fronius 7, Walker 10, Herger 2, Lados 5/3, Benke 2. Megbízott edző: Csirke Ferenc.
Zalaegerszeg: Hicks 13/6, PAIGE 18/9, Csátaljay 5/3, OSTOJIC 12, TÓTH Á. 18. Csere: Keller 5/3, Németh Á. 1, Mishula 9/3, Szalay, Csuti. Vezetőedző: Baki Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában