Kerékpár

2024.03.06. 12:27

A Mecsek emelkedőin dől el a Tour de Hongrie

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Bejelentették kedden, hogy merre halad majd idén a Tour de Hongrie mezőnye, s a pécsiek számára öröm lehet, hogy tavaly a szervezőknek és a versenyzőknek is annyira tetszett a baranyai szakasz, hogy idén is vissza akartak térni. Sőt, ebben az esztendőben nem csak áthaladnak majd a térségen és a vármegye székhelyen, hanem a Mecsek emelkedőin dől majd el a trófea sorsa.

A 2024-es Magyar Kerékpáros Körverseny május 8-án Karcagról rajtol, s az első 170 kilométeres szakasz Hajdúszoboszlón ér majd véget. Másnap Tokaj és Kazincbarcika között tekernek újabb 162 kilométert a versenyzők. A 3. szakasz Gyöngyösön át a Kékestetőre vezet. Aztán egy Budapest Etyek táv jön a negyedik napon.

Május 12-én Siófok főteréről indulnak Peter Saganék az utolsó 173 kilométeres etapra, amely a pécsi állatkertnél ér véget. A versenyzőknek háromszor kell leküzdeniük a Bárány úti emelkedőt, hogy eldöntsék, ki idén a legjobb.

Baranyába belépve a Vásárosdombó - Sásd - Oroszló - Magyarszék - Barátúr - Magyarhertelend - Orfű vonalon érkeznek meg a Ranga László út felől Pécsre, ahol a Szigeti út, Hungária utca, Rákóczi út felől közelítik meg az Irgalmasok útját. A Széchenyi teret érintve aztán a Hunyadi Jánoson tekernek fel az Aradi vértanúk útjára, ahonnan a Bartók Béla utcán jutnak fel a Bárány útra. Végül a Lapisi úton visszaindulnak Remeterét felé, hogy megtegyék még kétszer ezt a kört.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában