Kosárlabda

2024.03.29. 18:00

Az NKA-nak ki kell használnia ezt az utolsó ziccert

Egy győzelem kell! Közel jár álma megvalósításához az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata, hiszen az NB I. alapszakaszának utolsó fordulójában a rossz formában lévő Körmendet fogadja, s ha nyer, biztos a helye a rájátszásban. Ugyanakkor vereség esetén is van sansza a legjobb nyolcban maradni az akadémiának.

Kvanduk Bence

Jó helyzetből várja az NKA Universitas Pécs az NB I. utolsó fordulóját, hiszen jelenleg a rájátszást érő hetedik helyen tanyázik, ugyanakkor a 11. Szegednek is épp ugyanannyi győzelme van, mint a pécsieknek. Kovács Péterék számára a Körmend jelenti majd az utolsó nagy kihívást az alapszakaszban, amelynek épp ugyanannyira fontos lenne megnyerni ezt a találkozót.

NKA
Kovács Péter és az NKA Universitas Pécs karnyújtásnyira van az álomtól
Fotó: Löffler Péter

A két együttes egymás szomszédja most a tabellán, de a vendégek nagyon jól tudják, ha nem nyernek Pécsett, akkor valószínűleg lemaradnak a rájátszásról. Ugyanez igaz persze az akadémistákra is, viszont ők a Szolnok elleni találkozót leszámítva jó formában érkeztek meg az alapszakasz végéhez, míg ellenfelük legutóbbi négy meccsén vereséget szenvedett.

Lehet mázlija is az NKA-nak, de kár lenne arra apellálni

Érdekes lenne persze az a helyzet, ha a Szeged nem nyerne a Debrecen, az Oroszlány a Sopron és a Budapest Honvéd a Zalaegerszeg ellen, hiszen akkor csak a pécsi találkozó módosítaná a minitabellát. Ha Csirke Ferenc együttese sem győzne, a három riválissal szemben megtartaná az előnyét, hiszen az OSE, a Honvéd és az SZTE ellen öt győzelmet hozott össze, így ezekkel mindet megelőzi. Tehát vereség esetén is lehet még olyan mázlija az NKA-nak, hogy bejut a legjobb nyolcba, de összességében a saját kezükben akarják tartani Benkéék a sorsukat. Győzelem esetén mindegy a többi meccs eredménye.

Ha megcsinálja az NKA , és bejut a legjobb nyolcba, akkor erre az évre teljesítette is a kitűzött célját, hiszen a bennmaradás volt az elsődleges az újonc számára. Mondhatni a play-off már csak a hab a tortán. 

A záróforduló programja: NKA Universitas Pécs–Egis Körmend, Alba Fehérvár–Falco-Vulcano Energia KCSzombathely, Bp. Honvéd SE–Zalakerámia ZTE KK, Kometa Kaposvári KK–NHSZ-Szolnoki Olajbányász, SZTE-Szedeák–Debreceni EAC, Atomerőmű SE–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, MVM-OSE Lions–Sopron KC (mindegyik 03. 30., 18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában