Kosárlabda

2024.03.22. 13:57

Már nem csak a célt, hanem az álmot is hajtja az NKA Pécs

Az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata azzal a céllal vágott neki első NB I.-es idényének, hogy kiharcolja a bennmaradást. Ehhez képest szombaton, ha minden eredmény megfelelően alakul, akkor akár már biztossá teheti helyét a rájátszásban. Az NKA Pécs a Szolnokkal találkozik 18 órától.

Kvanduk Bence

Remek helyzetbe hozta magát a Csirke Ferenc vezette NKA Pécs az elmúlt hétvégi Kecskemét elleni sikerével köszönhetően részben a Budapest Honvéd Sopron elleni egypontos vereségének. Az élvonalban újonc akadémisták a nyolcadik helyre léptek, s ha ezt az utolsó két fordulóban megtartják, akkor nem csak az alapvető célt teljesítik biztosan az alapszakasz végével, mégpedig azt, hogy biztosan jövő évben is tagjai lesznek az NB I.-nek, hanem rögtön egy álom eredményt is elérnek, a rájátszásba jutnak.

NKA Pécs
Kovács Péterék akár biztosíthatják is az NKA Pécs helyét a legjobb nyolcban
Fotó: Löffler Péter

Az, hogy a play-offot érő helyek egyikén végez-e az NKA Pécs, az akár már most szombaton eldőlhet, de ahhoz sok csillagnak kell együtt állnia. Az elsődleges az, hogy a Szegednek ki kell kapnia a Sopron ellen pénteken este. Szombaton aztán három eredménynek is megfelelően kell alakulnia. Az Akadémiának le kell győznie a Szolnokot, a Honvédnak és az Oroszlánynak pedig vereséget kell szenvednie.

Az NKA Pécs dolga nem lesz most egyszerű

Persze Kovács Péteréknek egyáltalán nem lesz egyszerű dolguk a legutóbb a Körmend ellen nyerő, s a harmadik helyen álló szolnokiak ellen, de Pécsett egyszer már sikerült őket legyőzni. A december 16-i mérkőzésen 94–86-os sikert ünnepelhetett a Fűzy Ákos pálya publikuma.

Nem csak az előző találkozó bizonyítja ugyanakkor, hogy a Szolnok sebezhető ellenfél. Az Olajbányász elmúlt öt meccséből kettőt is elvesztett. Egyet az éllovas Szombathely ellen buktak, ami azért nem túl árulkodó, viszont a másik botlás az Oroszlány elleni 99–81-es vereség, ami bőven adhat még idegenben is okot a bizakodásra. A jó eredmény eléréséhez viszont ismét mindenkinek ki kell hoznia magából a maximumot ezen a találkozón is.
Persze, ha most nem is sikerül minden kérdést lezárni, a Körmend ellen még lesz lehetősége a nyolcba jutni.

A szombati program: Szolnok–NKA Universitas Pécs, Zalaegerszeg–Alba Fehérvár, Debrecen–Bp. Honvéd, Kecskemét–Kaposvár, Oroszlány–Paks (mind 18.00), Szombathely–Körmend (19.15).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában