Kosárlabda

2024.04.16. 09:40

Hiányzói ellenére is visszavágna a Szolnoknak az NKA Pécs

Kvanduk Bence

Fotó: Árvai Károly

Sok sebből vérzett az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata az NB I. rájátszásának első fordulójában. A Szolnok otthonában két magasembere, Herger Salamon és Meleg Gergő nélkül kellett volna megszorongatnia a kupagyőztest. Azóta két napja volt az együttesnek, hogy ellássa a sebeket, s felkészüljön a visszavágóra. Kedden 18 órától a Fűzy Ákos Centerpályán ugyanis megpróbálhat visszavágni Csirke Ferenc alakulata az Olajbányásznak. 

Bármilyen kerettel fut neki az NKA ennek a mérkőzésnek, az egészen biztos, hogy a szurkolói támogatása nélkülözhetetlen lesz a siker érdekében. Hazai pályán az alapszakaszban hat ponttal verte ugyan az Akadémia a Szolnokot, azon a találkozón Meleg 27 percet a pályán volt, s Herger is kapott kezdőként hármat. Ha ők ismét mindketten hiányoznak, akkor már-már lehetetlenné válik a küldetés, hiszen ha mindenki egészséges, az Olaj akkor is képes túldobni a hazaiakat. 

 – Nyernünk kell, ha életben szeretnénk tartani a továbbjutási esélyeinket – nyilatkozta a vezetőedző, Csirke Ferenc a mérkőzést megelőző napon. – Kerpel-Fronius Gáspárnak sajnos eltört az orra a legutóbbi mérkőzésen, remélem, hogy találunk megfelelő maszkot, és vállalni tudja a keddi meccset. A szolnoki összecsapáson sérülés miatt hiányzó két magasemberünkről, Meleg Gergőről és Herger Salamonról az esti edzés után lesz több információnk. Azt látni kell, hogy csak teljes csapattal lehet esélyünk a Szolnok ellen. Még hidegebb fejjel kell játszanunk! Egy-két taktikai dolog maradt a negyedik egymás elleni bajnoki mérkőzésünkre, remélem, ezek jól fognak elsülni, és a közönségünk segítségével kiharcoljuk a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában