Kosárlabda

2024.04.17. 08:11

Húsz éve ünnepelték ezrek a MiZo-Pécsi VSK sikerét

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Pontosan húsz esztendeje annak, hogy a város teljes kosárlabdalázban égett, hiszen a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban rendezték az Euroliga négyes döntőjét, amelyben természetesen a MiZo-Pécsi VSK is szerepelt. Az együttest Fegyverneky Zsófia, Allison Tranquilli, Svetlana Bojko, Ambrus Erzsébet, Iványi Dalma, Albena B. Branzova, Keller Annamária, Béres Tímea, Szakács Ildikó és Károlyi Andrea alkotta, a padról pedig szakmai utasításaival Rátgéber László és segítője Fűzy Ákos látta el a játékosokat. 

Az elődöntőben rögtön a legkeményebb ellenféllel került szembe a pécsi egylet, a francia US Valenciennes Olympic ellen ment csatába. Ugyanakkor az ellenfél mestere, Laurent Buffard is hasonlóképpen vélekedett a Vasútról. Már a meccs előtt kijelentette, hogy a riválisok ismeretében, ha sikerül legyőzniük a Pécset, a fináléban már könnyebb dolguk lesz. 

Rátgéber óhaja viszont fordítva sült el, hiszen meccs előtt nyilatkozatában úgy fogalmazott, akkor nyerhetnek, ha olyan keményen védekeznek, hogy a csontok ropogása Villányig hallatszik. Azonban épp a franciák álltak bele úgy a meccs­be, hogy pécsi csontzenétől volt hangos a csarnok. Végül az USVO 75–53-ra győzött, s a finálét is megnyerte a másik ágról bejutó lengyel Lotos Clima Gdynia ellen. 

Pécsnek is jutott öröm az április 18-i bronzmeccsen, hiszen a cseh Gambrinus Brno felett 69–65-re diadalmaskodtak a pályán rohanó hősök. A katlan hangulatú meccset Branzova hidegvérű triplája zárta le. 

A bronzot ezrek ünnepelték a késő éjszakába nyúlva a Széchenyi téren, amire Rátgéber László, és tanítványai mindig büszkék lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában