Kosárlabda

2024.04.16. 20:12

Az utolsó percben fordított, de nem tudott nyerni az NKA Pécs (galéria)

Ilyen nincs! Az utolsó másodpercekben fordított, de vereséget szenvedett az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapata a Szolnok ellen hazai pályán is első NB I.-es rájátszás párharcában, így ha még egyszer el akarja hozni Pécsre az Olajbányászt, akkor idegenben kell nyernie.

Kvanduk Bence

Remekül kapta el a második mérkőzés elejét az NKA Universitas Pécs a Szolnoki Olajbányász ellen. Az akadémisták rendkívül koncentráltan játszottak, s a dobásaik is beestek. Emellett Kovács Péter Herger dupláját követő azonnali labdaszerzése, és ziccere elbizonytalanította pár percre a vendégeket. A maszkban játszó Kerpel-Fronius is remek ritmusban szállt be a játékba, s két triplájával már 11 ponttal  is ment a hazai együttes.

NKA Universitas Pécs
Manjgafic kezében volt az NKA Universitas Pécs sikere, de a nehéz dobást nem tudta értékesíteni
Fotó: Laufer László

A második negyed elején azonban jelezte az Olaj, hogy nem fogja megkönnyíteni Csirke Ferenc együttesének a dolgát, 5–0-al nyitott, s a védekezésén is keményített. A szolnoki játékosok remekül éreztek rá az NKA támadásainak ütemére, s rengeteg alkalommal tudtak belenyúlni a passzokba, ami miatt elkezdte a távoli kísérleteket erőltetni a hazai csapat, azok viszont ekkor nem estek be. Ennek ellenére tudta tartani a lépést a Szolnokkal, így a nagyszünetre is maradt hét pontnyi előny miután a játékvezetők a vendégek dudaszós kosarát időn túlinak ítélték.

A fordulást követően az Olaj előhozta azt a formáját, amit az előző két összecsapáson mutatott, s jó triplázással öt perc alatt ledolgozta a hátrányát. Persze az NKA labdaeladásai is nagyban hozzájárultak, hogy megforduljon az állás.

A záró tíz percet egálról kezdték a felek, az 5–0-s szolnoki rajt viszont időkérésre késztette Csirke Ferencet. Ugyan sokáig tartotta ezt követően is még előnyét a Olajbányász, de az utolsó percben Nikolics ziccere, illetve Durmo triplája két pontos előnyt ért. Thomas a másik oldalon csak egy pontot szerzett, így Manjgafic büntetőivel hárommal ment a Pécs. Eads triplájánál viszont faultolt Walker, s az amerikai nem hibázott, megnyerte eggyel a meccset a vendégeknek, mert Manjgafic fordulásból a gyűrű tövére dobta a meccslabdát.

NKA Universitas Pécs–Szolnoki Olajbányász 82–83 (26–17, 20–22, 17–24, 19–20)

Férfi kosárlabda NB I., rájátszás, 1. forduló, 2. meccs. Vezette: Cziffra, Montgomery-Tóth, Kovács N. 
NKA: NIKOLICS 15/6, Kovács P. 8/6, Herger 4, DURMO 17/9, Manjgafic 14/3. Csere: Scherer 5, Walker 9/3, Kerpel-Fronius 6/6, Henry 4, Meleg G. Vezetőedző: Csirke Ferenc. 
Szolnok: JOVANOVICS 16/6, Eads 12/3, Rudner, LUKÁCS 14/3, Wiggins 6. Csere: Pallai, DUSTIN 18/6, Pongó M. 11/9, Durham 6, Révész. Vezetőedző: Oliver Vidin.

Következik: Szolnok–NKA Universitas Pécs (04. 19., péntek, 18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában