Molnár Benedek különdíjat kapott

2024.05.22. 11:26

A fináléig meneteltek a zrínyisek az országos döntőben

Kvanduk Bence

Fotó: Gond László

Egészen a fináléig elmenetelt a Baranya Vármegyei SZC Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskola labdarúgócsapata a Diákolimpia V-VI. kcs. Országos Döntőjében. Ott ugyan alulmaradt a váciakkal szemben, de így sem lehetett elégedetlen.

A szigetváriak a jászberényi Klapka György Technikumot 2–0-ra, a nagykanizsai Batthyány Lajos gimit 2–1-re, a Kecskeméti Katona József Gimnáziumot 3–2-re verték, míg a szekszárdi Garay gimivel 2–2-t játszottak a csoportkörben.

A keresztjáték során aztán előbb a gyulai Római Katolikus Gimnáziumot verték büntetőkkel 2–2-t követően, majd a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziumával szemben 3–2-es sikert értek el egy fordulatos találkozón.

A sok fárasztó összecsapást követően jöhetett aztán a döntő a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium ellen, amely elképesztően kiélezett csatát hozott. Egyik fél sem tudta bevenni a másik kapuját, így a büntetők döntöttek ismét. Ezúttal azonban a szétlövés az ellenfélnek kedvezett, s a szigetváriak ezüsttel térhettek haza. Ugyan a finálé után a csalódottság ült ki először a játékosok arcára, ugyanakkor 18 együttesnél is jobban szerepeltek, ami elismerésre méltó teljesítmény.

Egy különdíjat is elcsípett a Szigetvár együttese, hiszen a torna legjobb játékosát adta Molnár Benedek személyében.

A döntő eredménye: Szigetvár–Vác 0–0 – büntetőkkel 0–2.

A legjobb mezőnyjátékos: Molnár Benedek (Szigetvár).

A szigetvári Zrínyi Miklós Gimnázium csapatának tagjai: Egervári Ákos, Nagy Olivér, Nagy Sebestyén, Katona Bence, Wolf Andor, Simonics Péter, Major Péter, Molnár Benedek, Nagy Szabolcs. Edző: Wágner Csaba, másodedző: Némethné Ķarácsony Beáta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában