Labdarúgás

2024.05.24. 17:26

A legfontosabb dolgok már eldőltek, de gólparádékra lehet készülni

Móga Richárd

Forrás: Szederkény SE

Két forduló ugyan még hátravan a 2023/24-es AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei II.-es bajnokságból, de a legfontosabb kérdésekre már választ kaptunk. 

A Szederkény az előző körben a Szajk legyőzésével hazai terepen bebiztosította az aranyérmet, ráadásul külön dicséretes, hogy hibátlan hazai mérleggel (14 meccs, 14 győzelem) tette mindezt. A Harkány az ezüstéremnek örülhet, de hét közben bejutott a klub a Baranya Vármegyei Kupa fináléjába, így még egy ragyogóbb medált is be lehet gyűjteni az idény végén. 

A dobogó harmadik fokán álló Kétújfalu még megelőzhető, de nehéz elképzelni, hogy a sokáig bajnokaspiránsként emlegetett együttes ne szerezzen pontot a hátralévő két bajnokin. Mindenesetre izgalmas forgatókönyv lenne, ha a Kétújfalu elhasalna a hétvégén a Komló II. ellen, a Véménd bezsebelné a három pontot, így a utolsó fordulóban csatázhatna a két fél egymással a bronzéremért. 

Mindeközben a véméndi alakulatnak még hátra is kell nézelődnie, ugyanis a címvédő Ócsárd a remek tavasznak köszönhetően akár a negyedik helyen is zárhatja ezt a hullámzó szezont. Aztán a tabellán van egy nagyobb szakadék, de ott már talán sokkal fontosabb a csapatoknak a tesztelés, a fiatalok kipróbálása, mint egy esetleges jobb pozíció elérése. 

A Boda-Diana viszont biztosan várja már, hogy vége legyen ennek a pontvadászatnak, ugyanis a klub mindössze kétszer ünnepelhetett idén, ráadásul csupán harminchárom alkalommal sikerült mattolni. A sorsolást tekintve pedig könnyen lehet, hogy ezek a mutatók nem javulnak már. 

Szombati mérkőzés: Kétújfalu–Komló II., 17.30. 
Vasárnapi mérkőzések: Himesháza–Ócsárd, Harkány–PTE-PEAC III., Somberek–Szederkény, Töttös–Szajk, Boda-Diana–Beremend, Sellye–Véménd, (mindegyik 17.30).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában