Infrastruktúra fejlesztés

2024.05.23. 19:20

Pécs: a műjégpálya befedését és egyéb sportfejlesztéseket is vállalnának

Kilendítenék a várost a kátyúból! Pécs történetét átszövik a sportsikerek, ugyanakkor infrastrukturálisan nem tart lépést a világgal. Ezt a lemaradást szeretné csökkenteni Csizmadia Péter, a Fidesz polgármesterjelöltje például a műjégpálya befedésével, hogy majd újabb kiváló korcsolyázókat adhasson a város a magyar sportnak.

Kvanduk Bence

Csütörtökön délután a műjégpálya előtt tartott sajtótájékoztatót Csizmadia Péter, a Fidesz, a KDNP és az ÖPE pécsi polgármesterjelöltje, illetve Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője a sportfejlesztésekről.

Pécs
Szöllősi György és Csizmadia Péter is Pécs sporttradícióit dicsérte
Fotó: Löffler Péter

– Van egy közös ügyünk, amely minden jószándékú pécsit és magyar embert összeköt, ez pedig a sport szeretete – kezdte Csizmadia Péter. – Pécsiként egy olyan városban élhetünk, amely tradicionálisan erős a sportéletben, a sportsikerekben. A múltja arra predesztinálja, hogy feljebb kerüljön azon a bizonyos polcon, amelyen látni szeretnénk. Pécs valamennyiük közös otthona, és annak biztonsága, fejlődése egy olyan közös ügy, amely mentén egy új polgári szövetség jött létre a mostani választásokra.

Pécs többre hivatott

Hangsúlyozta, a város többre hivatott, s szeretnék Pécs szekerét átvitt és a szó szoros értelemben is kiemelni a kátyúból, s visszatenni Közép-Európa gazdasági térképére.

– Az igazi életminőség mérőfoka nem biztos, hogy a gazdasági sikerekben tettenérhető, hanem az egészségben – folytatta. – Az egészség a mozgással kezdődik. Ezért is fontos, hogy a programunk markáns része egy sportfejlesztési csomag. Mindenkit arra próbálunk buzdítani, hogy mozduljon meg, és műveljen valamilyen sportot az egészségi állapotának, korának megfelelően. Ehhez egy olyan feltételrendszert, olyan szabadidősport-programot kívánunk létrehozni, amellyel valóban minden pécsi előre juthat. Ehhez meg kell teremtenünk az infrastrukturális feltételeket is. Több ilyet is vállaltunk, amennyiben nekünk szavaznak bizalmat, ezek mellé az ügyek mellé állunk.

Ilyen ígéret a műjégpálya befedése, egy modern fenntartható uszoda és egy olyan városi nagystrand létrehozása, amely minden pécsi számára megfizethető, illetve egy multifunkcionális sportközpont megvalósítása, amely otthonául szolgálhat a kisebb pécsi egyesületeknek. A közterek megújítása során olyan eszközöket helyeznének ki, amik könnyen elérhetővé teszik a testmozgást.

Már BL-döntőt is rendezhet Magyarország

– A Sportoló Nemzet 2024 program révén jöttem Pécsre – vette át a szót Szöllősi György. – Amikor a sportlétesítmény fejlesztés mellett kell érvelnem, könnyű dolgom van ezen a napon, hiszen alig 24 órája jelentették be, hogy a Puskás Aréna lesz a Bajnokok Ligája döntőjének otthona 2026-ban. Még öt év sem telt el azóta, hogy megnyitottuk a stadiont, amelynek létrejöttét minden eszközzel próbálta akadályozni a baloldal. Most viszont már ott tartunk, hogy a világ legnagyobb presztízsű klub meccsét itt fogják rendezni. Ha Pécsről beszélünk, nekem futballban élő emberként elsősorban Gera Zoltán, Dárdai Pál és Garami Józsi bácsi városaként jut eszembe. Nagyon hiányolja mindenki az élvonal futballtérképéről. Többször bizakodtunk, hogy lesz NB I.-es foci, lesz stadion Pécsen, de aztán mindig másképp alakult. Nem túlzás azt mondani, ha a baloldal kezében van az irányítás, akkor a sport sokadlagossá válik. Sokaknak persze a Rátgéber-féle kosárlabdaiskola jut eszébe a városról, s ebből a szempontból a pécsiek tényleg többet érdemelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában