Múltidéző

2018.02.23. 07:00

Húsz éve ment egy nagyot a Matáv Pécsi SE – Videóval frissítve!

Egy húsz évvel ezelőtti emléket idéz fel munkatársunk. Gyorsan jött a rajongás.

Fülöp Zoltán

Utánajárhatnánk, miért szorongatta Csirke Ferenc ezt a plüssállatot – de maradjon inkább titok

Amikor azon a húsz évvel ezelőtti hideg estén elindulok a Lauberbe, még nem vagyok száz százalékig biztos abban, hogy hova is fogok ülni. A bizonytalanságom oka egyszerű: alig néhány hónapja még Székesfehérváron ünnepeltem az Albacomp bajnoki címét, földim a csapat, naná, hogy ott voltam az első sorban a döntő minden meccsén. Most viszont már pécsi vagyok, a Matáv Pécsi SE az új kedvencem, látványosan játszik a csapat, sok győzelmet arat a bajnokságban – mi legyen, mi legyen, ezen töröm a fejem. Végül a bejáratnál ismerősökkel futok össze, új ismerősökkel, úgyhogy a kérdés eldőlt, irány a hazai tábor.

Onnan szurkolok a Pécsnek, Dávid Kornélt azért nem fütyülöm ki, de ahogy halad a mérkőzés, egyre inkább érzem, hogy igen, ez az én csapatom, a kezdőötös (Csirke, Mészáros, McMahan, Ferguson, Czigler) minden tagja az én pajtásom, az edző, Rab Gyula meg az én mesterem. Jó a meccs, szoros a végjáték, az Alba vezet egy ponttal alig tíz másodperccel a vége előtt, de mi (mi!) hozzuk a labdát, utolsó támadás, áll a csarnok, Csirke betör, rádobja, leperdül, Czigler kezébe kerül a labda, ő bedobja, megnyerjük ezzel, 90-89 ide (ide!), s én meg már tudom, hogy otthon vagyok, itthon vagyok.

Nekem ez a legszebb emlékem arról az időszakról, amikor – ha csak néhány idényre is, de – volt egy bajnoki címre esélyes férfi kosárcsapat a Mecsekalján. A semmiből jött, oda is ment néhány év múlva, valóban kérészéletű volt az gárda, de emlékezni nagyon jó rá – ebben segítenek ezek a fotók is.

FRISSÍTVE

Cikkünk megjelenése után megkereste lapunkat Csirke Ferenc, a PVSK jelenlegi vezetőedzője, a Matáv Pécsi SE korábbi irányítója. Elmondta, hogy az emlékeink homályosak – ő ugyanis az Albacomp elleni mérkőzésen nem emelte rá a labdát a végén, hanem tökéletes gólpasszt adott Czigler Lászlónak, amiből aztán a meccset eldöntő találat született. Szavait megerősítendő egy videót is elküldött, cikkünkben ez is látható. Megkövetjük a játékost/trénert – ráadásul valóban tökéletes a gólpassz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában