Nekiesett a szövetségeseinek

2022.04.06. 20:00

Mellár megkezdte a bűnbakkeresést

Pécs baloldali országgyűlési képviselője szerint a jobbikosok inkább a Mi Hazánkra szavaztak, és megélhetési politikusokat emleget.

Vizvári Soma

Fotó: AS

Stratégiai hibának tartja Mellár Tamás a jobbik bevételét a hatpárti összefogásba. A pécsi országgyűlési képviselő erről szóló nyilatkozata kedden jelent meg a sajtóban. Mint ismert a baloldali szivárványkoalíció megsemmisítő vereséget szenvedett a vasárnapi parlamenti választásokon, és azóta beindult a bűnbakkeresés a politikai érdekközösségben.

 

Sokan Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltet hibáztatták, mások abban látják a választási bukta okát, hogy a Jobbik nem tudta megtartani négy évvel ezelőtti szavazóit. Úgy tűnik, a pécsi 1-es körzetet nagy valószínűséggel megnyerő Mellár utóbbiak közé tartozik.

 

A Mi Hazánk baranyai elnöke nem így látja

Írásban érdeklődtünk a Jobbik pécsi szervezetének email-címén, mi a véleménye a pártnak Mellár Tamás álláspontjáról, de cikkünk elkészültéig nem érkezett tőlük válasz. A baloldali politikus arról is beszélt nyilatkozatában, számított a jobbikos szavazatokra, ám szerinte azokat idén a Mi Hazánk jelöltje kapta.

 

Megkérdeztük a Mi Hazánk baranyai elnökét, ő is így gondolja-e. Mészáros Sándor lapunknak úgy nyilatkozott, szerinte a jobbikosok nagy része inkább a Fidesz-KDNP-re szavaztak át. Hozzátette, akik most rájuk voksoltak, már akkor elpártoltak a Jobbiktól, amikor a Mi Hazánk kiszakadt a Jobbikból, és azóta őket támogatják, nem várták meg míg Jakab Péterék beálltak a Gyurcsány-koalícióba.

 

Mellár egyébként a választás éjjelén még a baloldali összefogás jövőjével kapcsolatban csak annyit mondott, elképzelhetőnek tartja, hogy nagy átrendeződések lesznek a hatpárti összefogásban. Mint kifejtette, azt sem tartja lehetetlennek, hogy pártösszevonások lesznek, valamint abban is reménykedik, hogy Márki-Zay Péter egy új konzervatív pártot alapít.

 

Már mindenkivel összeveszett a képviselő

Mint ismert Mellár, korábban Péterffy Attila pécsi polgármesterrel rúgta össze a port. Ez a konfliktus közrejátszhatott abban, hogy a baloldali összefogás Pécsen elvékonyodott, hiszen a városvezető koalíció tavaly nyáron felbomlott. Ez azt is jelentette, hogy az összefogás abban a formájában, ahogy az önkormányzati választást 2019-ben megnyerte, azóta nem létezik. A koalíció tagjai egyébként annak a Mindenki Pécsért Egyesületnek jelöltjeiként jutottak be a közgyűlésbe, amely a szakadást megelőzően Péterffy Attila kizárását kezdeményezte sorai közül. Ekkor az egyesület elnökét még Mellár Tamásnak hívták.

 

Szanyi pénzszagot érez Mellár körül

Mellár Tamás minapi nyilatkozatában azt is felvetette felvetette, hogy az összefogásnak ki kellene szorítania a megélhetési politikusokat. Szanyi Tibor, az MSZP egykori alelnöke, most az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) tagja lapunknak tavaly novemberben úgy nyilatkozott, nem tud elvonatkoztatni attól a gondolattól, hogy a pénz szerepet játszott abban, hogy Mellár Tamás – bár addig függetlennek mondta magát – beült a Párbeszéd frakciójába a 2018-as választások után.

Szanyi lapunknak kifejtette, a pénzen kívül más mozgatórugót nem tud elképzelni Mellár esetében, hiszen a képviselő parlamenti tevékenysége szerinte országosan alig látható, a frakciók viszont komoly pénzeket kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!