Hírek

2007.03.30. 11:37

Hihetetlen győzelem Svédország ellen

Történelmének első győzelmét aratta jégkorong-válogatottunk Svédország csapata ellen. A Papp László Arénában a hosszabbítás után 2-1-re nyertek a magyar hokisok.

BAMA

A svédek öt egykori NHL-essel szálltak a jégre, s már az első percekben bebizonyították, hogy nem véletlenül olimpiai és világbajnokok. Fiaink szinte alig kerültek helyzetbe, s a svédek a 15. percben be is vették a mindvégig bravúrosan védő Budai kapuját. Tíz perccel később azonban sikerült Majoross révén egyenlíteni. A gól egyben történelminek is számított, hiszen eddig soha nem tudtunk találatot elérni az északi gárdával szemben. Eddig három alkalommal találkoztuk Svédország legjobbjaival: 1935-ben 3-0-s, 1936-ban 1-0-s, míg 1937-ben 3-0 arányú vereségeket szenvedtünk. Gólt a harmadik játékrész már nem hozott. A hirtelen halálban a vendégek kerültek először emberelőnybe, majd mi, s a 64. percben Palkovics be is talált. A játék végén tétnélküli büntetőpárbajt vívtak a csapatok, amely szintén hazai sikert hozott. A két csapat pénteken 18 órakor Debrecenben is összeméri erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!