Hírek

2008.10.27. 08:56

Bocsánatot kért a káromkodó miniszter

Bocsánatot kért vasárnap Ju In Cson, Dél-Korea kulturális minisztere, aki csütörtökön a parlamentben elvesztette türelmét, és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal szólította fel az őt fényképező fotóriportereket, hogy hagyják abba a villogtatást.

BAMA

Előzőleg egy ellenzéki képviselő használt sértő kifejezéseket a miniszterrel szemben, aki ezt olyan vehemenciával utasította vissza, hogy a fotósok azonnal vakusorozatot zúdítottak a feldühödött politikusra, az pedig erre végleg kijött a sodrából, és szitkokkal árasztotta el a fotóriportereket.

A felvételek azóta számtalan lapban jelentek meg, és a rádió és a tévé is ismételten sugározta azokat. Ju, aki az ország egyik vezető színésze volt, mielőtt átvette volna a kulturális, ifjúsági és idegenforgalmi tárca irányítását, vasárnap visszakozott.

„Mélységes sajnálatomat fejezem ki azért, hogy gondot okoztam az országnak és az újságíróknak, és köztisztviselőhöz nem méltó magatartást tanúsítottam – jelentette ki az 57 éves politikus, és azzal mentegetőzött, hogy a parlamentben olyan szavakkal illették, amelyek bárkit kihoztak volna a sodrából. „Nem sikerült elfojtanom dühömet és hagytam, hogy méltatlan magatartás uralkodjon el rajtam” – sajnálkozott Ju.

A sértett fotósok egy csoportja azonban nem érte be ennyivel, azt követelik, hogy a kulturális miniszter tőlük külön is kérjen elnézést.

Ezek is érdekelhetik