Hírek

2008.10.07. 16:03

Kínának nem kell félnie a parlamenti Tibet csoporttól

Tibet csoport alakult a parlamentben. Tagjai vállalják, hogy figyelemmel kísérik a Tibetben kialakult emberi jogi visszásságokat, valamint támogatják és elősegítik a magyar-tibeti kulturális kapcsolatokat – közölte a Tibetet Segítő Társaság elnöke.

mti

A hétfőn megalakult Tibet csoport feladatának vallja, hogy a Magyarországon élő tibetiek, valamint a hazánkba került tibeti menekültek helyzetét is monitorozza, és ha kell, érdekükben eljár – olvasható Hendrey Tibor közleményében. A Tibet csoport elnökének Ékes Józsefet (Fidesz), alelnöknek  Pettkó Andrást (MDF) választották. Az alakulóülésen elhangzott, hogy a Tibet csoport tevékenysége nem irányul a Kínai Népköztársaság egysége ellen, azonban a tibetiek emberi jogainak megvalósulásáért a csoport mindenképpen kiáll parlamenten belül és kívül egyaránt.

A kommüniké felidézi, hogy Tibet csoport egyszer már alakult a parlamentben 1996-ban Fodor Gábor és Hajdú Zoltán SZDSZ-es képviselő aktív munkájának köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!