Hírek

2008.10.16. 12:06

Nagy átverés az ökoprogram – mondja a Fidesz

A Fidesz szerint az ökoprogram a jelenleginél is kiszolgáltatottabbá teszi azokat a panellakásban élőket, akik beszállnak. A párt lakótelepi munkacsoportjának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten arról is beszélt, hogy ez a kezdeményezés nagy átverés.

mti

Az, hogy tízéves hűségnyilatkozatot kell tenniük azoknak, akik beszállnak az ökoprogramba, kiszolgáltatottá teszi az érintetteket, és a jelenlegi rossz állapotokat konzerválja – vélekedett László Tamás. Azoknak a kiszolgáltatottsága, akik beszállnak, azért is növekedni fog, mert tíz évig nem tudnak más programokban részt venni. A tízéves hűségnyilatkozat alkalmatlan eszköz a gondok megoldására, de még enyhítésére is.

Az, hogy a feltételek menet közben változnak, gyanút kell, hogy ébresszen mindenkiben e programmal kapcsolatban. A bekapcsolódó panellakásokban élőkkel szemben a Főtáv – ami az egész programot levezényli – a haszonélvezője ennek a folyamatnak, hiszen nem kell fejlesztenie, csupán konzerválja a jelenlegi rossz rendszert. A politikus elfogadhatatlannak nevezte azt is, hogy a Főtáv kezében van ennek a programnak az irányítása, hiszen ez a cég monopolhelyzetben van, így semmi nem készteti a jobb, hatékonyabb megoldás keresésére.

Az ellenzéki politikus szerint nem véletlen, hogy rendkívül kevesen jelentkeztek az ökoprogramra, mert „hallatlan nagy átverésről van szó”. A panellakások fűtésének átalakítását csak az egész rendszer egységes műszaki-gazdasági kezelésével lehet javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!