Hírek

2008.10.17. 13:25

Ünnepelni csak méltó módon szabad

Szili Katalin és Nagy Imre unokája együtt hangsúlyozza a méltó ünneplést

BAMA

Ünnepelni csak méltó módon szabad - hívja fel a figyelmet pénteki  közleményében Szili Katalin házelnök és Jánosi Katalin, Nagy Imre  egykori miniszterelnök unokája a közelgő október 23-i ünnepségekkel  kapcsolatban.

Az MTI-nek eljuttatott kommünikében hangsúlyozzák: október 23. az emlékezés napja, a rendszerváltás óta nemzeti ünnepünk,  "amikor gyertyát gyújtunk az 1956-os forradalom mártírjai  tiszteletére".

Emlékeztetnek arra, hogy tavaly Jánosi Katalin kezdeményezésére  az Országgyűlés elnöke és alelnökei, valamint parlamenti pártok  frakcióvezetői a Nagy Imre Emlékházban közösen tisztelegtek a mártír  miniszterelnök előtt. Egyúttal megállapodtak abban is, hogy ezután  minden évben az emlékházban kezdődjön el az október 23-i  megemlékezés-sorozat - írják.

Az idei ünnepségekkel kapcsolatban kifejtik: szerda délután két  órakor ismét gyertyagyújtás és ünnepi megemlékezés lesz, amelynek  végén koszorút helyeznek el az Orsó utcai Nagy Imre Emlékház  bejáratánál lévő emléktáblánál.

A közös tisztelgésen reményeink szerint részt vesznek a  parlamenti pártok képviselői és az Országgyűlés alelnökei,  nyitányaként az októberi ünnepségeknek, és egyben követendő példát  mutatva a méltó ünneplésre. Mert ünnepelni csak méltó módon szabad -  fűzte hozzá Szili Katalin és Jánosi Katalin.

Ezek is érdekelhetik